Share

Ovu Fejsbukovu aplikaciju Evropljani ne mogu da koriste

Reč je o aplikaciji za razmenu fotografija Moments, koja koristi tehnologiju za prepoznavanje likova, što je i glavni razlog zbog kog ne može da se pojavi u Evropi

Facebook

Fejsbukovu aplikaciju za razmenu fotografija – “Moments”, tek lansiranu u SAD, nemoguće je preuzeti u Evropi i to će se teško promeniti.

Radi se o tome da jedna od glavnih funkcija jednostavno nije odobrena u Evropi, objavljeno je na veb portalu phonandroid.com. Princip “Momentsa” je razmena fotografija sa prijateljima koji se nalaze na tim snimcima, ali i primanje fotografija na kojima se korisnik te usluge nalazi, i to na potpuno privatan način.
Da bi identifikovao osobe prisutne na snimcima, Fejsbuk je upotrebio svoju tehnologiju za prepoznavanje likova. Ta tehnologija upravo predstavlja problem i sprečava “Moments” da se pojavi u Evropi.
Priča datira iz 2012. godine kada je Evropska komisija zamolila Fejsbuk da ukine prepoznavanje likova na svojoj društvenoj mreži. Od tada funkcija nikada nije potpuno povraćena, a Evropska komisija nije promenila svoj stav.
Facebook 01

Izvor: newsweek.rs