Share

Udruženje građana “Za bolji Niš”: Da li je Hitna pomoć u Nišu i dalje hitna?

Udruženje građana “Za bolji Niš” uputilo je hitan apel građanima Niša, koje vam „Media press“ prenosi u celosti.

Nis 1

Udruženje građana “Za bolji Niš”, podseća da je rad Hitne pomoći, posle višemesečne blokade i ostavke direktora poremećen i da najveću štetu trpe građani.

Ako za Grad blokada Hitne medicinske pomoći nije hitan slučaj, da li je Hitna pomoć u Nišu i dalje hitna?

Kako nezvanično saznajemo, Zavod za hitnu medicinsku pomoć je bio u blokadi računa 101 dan.
Toliko je i Hitna pomoć bez validnog rukovodstva, jer je sadašnje rukovodstvo dalo ostavku na samom početku blokade.

Za bolji Nis

Iz političkog Udruženja “Za bolji Niš”, čiji je predsednik doktor niške Hitne pomoći Miroslav Milosavljević, ukazuju na probleme Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i kao glavnog krivca za takvo stanje navode nišku Srpsku naprednu stranku.
Nedavno je ukinuta i Urgentna hirurška služba u ovoj ustanovi i samim tim nanešena je velika šteta mnogim građanima Niša i okoline.

Hina pomoc Nis

Podsećmo da je na pretprošloj skupštini Grada, bila skinuta tačka sa dnevnog reda, Izbor direktora Hitne pomoći, jer komisija za imenovanje nije imala kvorum i nije uspela da da predlog.
Zatim je novoizabrani prvi čovek Srpske napredne Stranke, rekao javno da ova stranka ima kandidata za Hitnu medicinsku pomoć, novodeći čak i njegovo ime.
Međutim, i sledeća Skupština nije izabrala direktora Hitne medicinske pomoći, jer komisija za imenovanje ponovo nije imala kvorum.

Čekamo sledeću skupštinu

Možemo zamisliti kako se tek donose odluke o institucijama koje su od manjeg životnog značaja za građane Niša, no što je Hitna medicinska pomoć.
Prema slučaju postavljanja direktora Hitne medicinske pomoći, vidi se da Srpska napredna stranka i pored velike izborne pobede nema vlast u Nišu, već samo deklarativno.
Njihovi predlozi ne mogu da prođu na dve gradske skupštine.
Srpska napredna stranka ima obavezu prema građanima Niša, da ima saopšti ko to vlada Nišom, kada oni to ne uspevaju.

Ova blokada lokalne vlasti u Nišu, blokira funkcionisanje Grada i svega u gradu iz čisto subjektivnih razloga.
Udruženje građana „ Za bolji Niš” poziva građane da se maksimalno angažuju i spreče dalje propadanje grada, jer mi u njemu živimo.

Nišlije pomozite Nišu, jer ako vi to ne učinite, niko drugi sigurno neće. – navodi se u saopštenju Udruženja građana “Za bolji Niš”.

 

Media press