Share

Besplatne sportske aktivnosti za mlade u Nišu

Udruženje Studentske i omladinske fizičke aktivnosti je u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije omogućilo svim mladima iz Niša potpuno besplatno bavljenje sportskim aktivnostima u ovom gradu.

 

Besplatne sportske aktivnosti za mlade u Nišu

Zainteresovani studenti i mladi uzrasta od 18 do 25 godina za sada mogu sredom i subotom da vežbaju u teretani, ili da se utorkom i četvrtkom relaksiraju na časovima joge, u sportskom centru Čair.
Prijava za sve dostupne sportove vrši se putem sajta udruženja SOFA (www.sofa.rs). Sve što je potrebno je da se budući član registruje, nakon čega dobija svoj nalog putem kog se prijavljuje za željeni sport. Tačne termine možete pogledati tako što ćete posetiti sajt ili pratiti udruženje SOFA na društvenim mrežama Instagram, Facebook ili Twitter.„Drago nam je što smo uspeli da realizujemo da se naš projekat proširi i na ostale gradove pored Beograda i što će sada i studenti u Nišu imati priliku da neguju sport i sportski duh. Pozivam sve studente i mlade koji su raspoloženi za druženje i bavljenje sportom, da se pridruže SOFA ekipi i besplatno se bave nekom od aktivnosti koje SOFA pruža“, rekla je Jelena Dutina, predstavnik SOFA organizacije.

Cilj projekta je da se mladima omogući da se besplatno bave sportskim aktivnostima, posebno studentima kako bi se rasteretili od brojnih obaveza. Trenutno, SOFA broji preko 5000 registrovanih korisnika, sa željom da motiviše još mladih da se pokrenu i neguju zdrav način života. Projekat je startovao sa svojim aktivnostima u Beogradu, ali od ovog meseca omogućeni su termini za vežbanje i u sportskim objektima u još tri grada – Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Sve aktivnosti udruženja se realizuju u javnim ili državnim sportskim objektima (halama, bazenima, itd) u nepopunjenim terminima. Treneri su mladi stručnjaci iz oblasti sporta, dok SOFA mrežu po gradovima vode studenti-koordinatori.

Izvor: Niške vesti