Share

Vučić: Bez dobre cene ne prodajemo Telekom

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak uveče da će prodaja Telekoma Srbije zavisiti od cene i da će se čekati da ona bude što bolja i najavio da novac od eventualne prodaje te kompanije ne bi bio utrošen na pokrivanje budžetskog deficita, već u investicije i infrastrukturne projekte.

“Ako ne dobijemo veću cenu nećemo ići na prodaju”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare, navodeći da je Srbija mnogo zdravija zemlja i mnogo bolja investiciona destinacija nego što je bila 2011. i da se zato čeka mnogo bolja cena.

Aleksandar Vucic naslovna

Odgovarajući na pitanje da li već postoji kupac za Telekom Srbija, Vučić je rekao da je pitanje da li će do prodaje doći, jer je to dug proces, podsećajući da je inicijativa vlade za privatizaciju Telekoma u skladu sa onim što privatizacioni savetnik predlaže i to je tek početak tog procesa.

Najveći akcionar Telekoma danas je država Srbija sa 58,11 odsto akcija, 20 odsto akcija je vlasništvo kompanije, dok 14,95 odsto poseduju građani, a 6,94 zaposleni i bivši zaposleni Telekoma.

Izvor: N1