Share
MISTERIJA REŠENA: Evo zašto žene sanjaju o velikom venčanju!

MISTERIJA REŠENA: Evo zašto žene sanjaju o velikom venčanju!

Zbog venčanja, mnoge devojke su sklone višegodišnjem zaduživanju.

Vencanica

Mnogo toga se menja u svetu oko nas i prihvatamo drugačije navike i ritam života od onoga kakvim su živeli naši roditelji, ali ipak se čini da jedna stvar odoleva svim promenama –žene i dalje žele venčanja iz bajke.

Deo krivice za takve snove u odrastanju vezuje se za Diznijeve animirane filmove. Istraživanja koja su 2011. sprovedena na univerzitetu u Arizoni, analizom devet najpoznatijih Diznijevih crtaća, od “Pepeljuge” (1938) do “Princeze i žapca” (2009) su dokazala da podržavaju stereotipe o muškarcima kao hrabrim, snažnim, zaštitnički nastrojenim i ženama kao slabijim, osećajnijim i lepšim polom.

Da bi i njihovo venčanje bilo što sličnije onom viđenom na velikom ili malom ekranu, mnoge devojke su sklone višegodišnjem zaduživanju jer, jednostavno, štednja koja bi značila skromniju haljinu ili manje cveća u okruženju ne dolazi u obzir. Kao da bi to dovelo u pitanje njihovu buduću sreću.

venčanje

Koliko planiranje bajkovitog venčanja ima uticaja na to koliko će mladenci ubuduće biti srećni, istražili su naučnici sa univerziteta u Denveru. Baveći se brojem gostiju na venčanju, pokazalo se da su srećniji oni koji su imali više zvanica.

Ali tu nije kraj priči, jer su zanimljivi i drugi podaci. Naime, iznos potrošen na prstenje i venčanje utiče na to koliko će par biti srećan. Definitivno se pokazalo da se oni koji kupuju skuplje prstenje češće rastaju. Pokazalo se i da su najsrećniji oni koji su potrošili manje na odeću i suvišne detalje, ali ugostili više ljudi i odlično se proveli.

 

Izvor: Srbija danas