Share

Nišlija Novak Radulović prvak Balkana u kik-boksu

Nišlija Novak Radulović osvojio je titulu prvaka Balkana u kik-boksu, savladavši u finalu prošlogodišnjeg prvaka Evrope Radomira Nedeljkovića. Radulović je uz podršku mnogobrojne niške publike ubedljivo pobedio takođe srpskog reprezentativca rezultatom 3:0. Radulović je Nedeljkoviću zadao takav udarac da je on jedva ustao nakon brojanja. Inače, Niš je bio domaćin najboljim kikbokserima iz regiona koji su učestvovali na Prvenstvu BALKANA za seniorei juniore u K1, Low kick i Kick light disciplini.

Prvenstvo Balkana u kik boksu završeno je u Hali “Čair” trijumfom reprezentacije Srbije, koja je ukupno osvojila 31 zlatnu medalju. Drugo mesto u ekipnom plasmanu pripalo je Bugarskoj, a treće Bosni i Hercegovini. Značajan doprinos ovakvom uspehu srpskih seniora i juniora dali su i članovi Kik boks kluba Niš, koji su osvojili četiri titule šampiona, zatim dve srebrne i tri bronzane medalje.

Prvak Balkana kod seniora postao je Novak Radulović, u “lou kiku”, u kategoriji do 67 kilograma.

Zlatne medalje u “lou kiku” pripale su još juniorki Jovani Ignjatović,do 65 kilograma i junioru Lazaru Lazareviću do 54 kilograma , kao i Stefanu Paunoviću(74 kg), ali u “kik lajtu” . Srebrna odličja osvojili su senior Saša Lalić(60 kg) i junior Nikola Lazarević (51 kg)u “lou kiku”. Treća mesta pripala su u “kik lajtu” juniorki Milici Vučić i juniorima Vukašinu Obradoviću(84 kg) i Lazaru Stojanoviću(89 kg).

Trodnevno takmičenje okupilo je u Hali “Čair” 230 učesnika iz sedam zemalja, a odličan organizator ispred srpskog saveza bio je Kik boks klub Niš.

kik boks srbije

Izvor: Niške vesti