Share

POJAČANA KONTROLA: Vozači turističkih autobusa i dalje voze bez odmora

Saobraćajna policija počela je sinoć pojačanu kontrolu autobusa koji prevoze turiste na autoputu Beograd-Niš kod motela Nais, a provere se pre svega odnose na poštovanje zakonskih propisa o odmaranju i dužini vožnje pojedinih vozača.

0 AUTOBUS 1

Tokom akcije pojačane kontrole autobusa koja je noćas sprovedena na naplatnoj stanici Nais, saobraćajna policija je detaljno je kontrolisala posade vozača 39 autobusa koji su prevozili turiste koji letuju u Grčkoj i Turskoj, od čega 25 autobusa registrovanih u Republici Srbiji i 14 autobusa registrovanih u inostranstvu.

Utvrđeno je da su vozači 13 autobusa registrovanih u Republici Srbiji i 7 autobusa registrovanih u inostranstvu u toku prethodnih 28 dana učinili bar jedan prekršaj prekoračenja dozvoljenog vremena upravljanja, odnosno nekorišćenja propisanih pauza i odmora. Ukupno je sankcionisan 21 vozač iz Republike Srbije i 7 vozača iz inostranstva, dok je ukupno otkriveno 49 prekršaja, saopštila je policija.

Zbog prekorečenja dozvoljenog vremena upravljanja u prethodna 24 časa, iz saobraćaja je isključeno pet vozača, zbog čega je za putnike dva autobusa povratak sa odmora produžen za nekoliko časova, dok prevoznici nisu obezbedili odmorne vozače koji su autobuse sa putnicima odvezli na odredište.

Uprava saobraćajne policije najvljuje da će i dalje tokom turističke sezone pojačano kontrolisati vozače autobusa i apeluje na sve prevoznike da obezbede uslove da vozači njihovih autobusa ne prekoračuju dozvoljeno vreme upravljanja.

 

Izvor: Niške vesti