Share

Udruženje građana „Za bolji Niš“: „Parking servis“ otima novac od građana

„Parking servis“ u Nišu bi trebalo da postane pravi servis za građane, a ne da građani imaju utisak da ovo preduzeće služi isključivo za otimanje novca. Udruženje građana „Za bolji Niš“ smatra da bi gradska vlast trebala da zaustavi jurnjavu „paukova“ i automobila koji u centru i širem centru Niša mnogo puta nemaju gde da se parkiraju.

GRAD NIS

U Nišu, prema podacima nadležnih, postoji oko 80.000 automobila, a i nešto više od 3.250 mesta za parkiranje pa je jasno da mnogi vozači fizički nemaju gde da ostave svoja vozila.

Onda nastupaju „pauci“ koji vrebaju „iza ćoška“ koji sakupljaju četvorotočkaše. Jedna od najružnijih situacija koje se mogu videti je oko Doma Zdravlja gde građani dovezu bolesne, a „pauk“ vreba da im odnese automobil. To pre svega nije humano, a mnogo je daleko od socijalne politike koju propagira gradska vlast.

Nišlije ne osećaju „Parking servis“ kao preduzeće koje radi u njihovu korist već isključivo na štetu ionako osiromašenih građana koji za podizanje automobila na depou, moraju da plate čak 11.000 dinara!

Udruženje građana „Za bolji Niš“ apeluje da se reši problem parkinga u Nišu, ali i na Nišlije da uzmu sudbinu u svoje ruke.

 

Media Press