Share

UPIS JE U TOKU Književno veče u znak obnovljene saradnje

Književno veče sa pesnicima iz Novog Pazara i Niša, održano je u nedelju, 28. juna u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” u Nišu, sa željom da  ovo književno veče bude prvo u nizu budućih i znak dobre saradnje Internacionalnog Univerziteta iz Novog Pazara i niške biblioteke.

KNIZEVNOST 1

Književno veče uobličili su pisci: Zoran Pešić-Sigma, Ivan Cvetanović, Voleta Jović, Dragan J.Ristić, Vlada Stanimirović, Zehnija Bulić, Šaban Šarenkapić, Redžep Nurović, Enes Halilović i Bisera Suljić-Boskailo koja je za ovo veče bila specijalno obučena upravo da dočara lepotu pesama koje je kazivala.

Smenjivali su se pisci i pesnici tako da su se dijalekti ukrštali a sam utisak sa ovog druženja postao je ćaroban.

Violeta

Ovo je početak obnovljene saradnje Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru i Narodne biblioteke u Nišu koja će danas biti i zvanično potisana Ugovorom o saradnji ove dve institucije. Književne večeri će u narednom periodu biti deo nastavnog procesa na ovom Univerzitetu u svim gradovima gde postoje ove visokoškolske ustanove a to je Subotica, Pančevo, Beograd i Niš.

Od Departmana za filološke nauke gde se vidi jedinstvo različitosti, tvrdi doc. dr Jahja Fehratović se i ove godine kao i prethodnih očekuje puno. Ovaj odsek danas u Nišu ima četiri smera a to su: Srpski jezik i književnost, Bosanski jezik i bošnjačka književnost, Engleski jezik i Nemački jezik i književnost. Ovaj departman može da se pohvali brojnim sertifikatima i dobrom saradnjom sa visokim školama u Nemačkoj. Sam Univerzitet ima ugovor sa Vladom Nemačke o akreditaciji njihovog programa, gde se diploma sa ovog departmana priznaje za rad u ovoj zemlji. Kroz studije je planirana i stručna praksa u Nemačkoj kao i saradnja sa filolozima iz regiona.

grupno

Ovakva saradnja sa Narodnom bibliotekom “Stevan Sremac” u Nišu,  baca novo svetlo na rad ovog Departmana.

Internacionalni Univerzitet u Novom Pazaru
Visokoškolska nastavna jedinica u Nišu
Bulevar Cara Konstantina 80-86, Niš

018/550-111
018/550-033

 

Portal Media Press Vam prenosi snimak književne večeri.

VIDEO:

Susret pesnika Novog Pazara i Niša

 

Izvor: Niške vesti