Share
Izvori prirodnog zaštitnog faktora: Za sunčanje bez štetnih krema!

Izvori prirodnog zaštitnog faktora: Za sunčanje bez štetnih krema!

Ukoliko imate osetljivu kožu izaberite neki od ovih načina da se zaštitite od sunca

Prirodna sredstva za zaštitu kože posebno se preporučuju ljudima sa osetljivom kožom, osobama koje su sklone alergijama i deci. Biljna ulja treba da se kombinuju sa prirodnim mineralima (cinkovim oksidom, titanijevim dioksidom ili ekstraktom algi – Helioguardom 365).

Prirodna ulja uglavnom štite od UVB zračenja, koje uzrokuje opekotine, dok minerali filtriraju UVA zračenje, koje uzrokuje starenje kože i utiče na pigmentaciju.

Ulje semenki maline ima najviši prirodni zaštitni faktor, koji iznosi od 28 do 50. Možete da ga koristite samostalno ili kao dodatak mešavinama. Ima jaka protivupalna svojstva i pogodan je za kožu sklonu iritacijama, osipu, ekcemima i lezijama.

Ulje lešnika je popularan dodatak prirodnim kozmetičkim proizvodima. Cenjeno je kao zaštita od sunca, jer štiti i od UVA i od UVB zračenja. Brzo se upija, sprečava starenje i štetan uticaj spoljnih faktora. Pogodno je za negu mešovite i suve kože. Može se koristiti samostalno ili u mešavinama. Procenjeni prirodni SPF iznosi između 10 i 30.

Ulje šargarepe poboljšava opšte stanje kože i daje joj elastičnost. Istovremeno deluje protiv različitih kožnih tegoba: ekcema, psorijaze, čireva, mehurića, a ujedno sprečava bore i staračke mrlje. Procenjeni prirodni SPF varira od 38 do 40.

Ulje pšeničnih klica najbolji je prirodni izvor vitamina E, što ga čini izvanrednim za negu kože. Posebno godi suvoj koži, preporučuje se za prevenciju znakova starenja, dubinsku regeneraciju kože i lečenje iritacija. Može se koristiti čisto ili u mešavinama. Procenjeni prirodni zaštitni faktor je SPF 20.

 

 

Izvor: kurir.rs