Share

Reformistička stranka: Sramota je za Niš što je Trg kralja Milana neosvetljen

Reformistička stranka traži od gradskih vlasti da u što kraćem roku objasni zašto na centralnom gradskom Trgu kralja Milana već duže vreme ne rade kandelabri.

Sramota je da u jednom gradu kao što je Niš, centralni trg bude u mraku. Pogotovu sada, u toku letnjeg raspusta, kada ima mnogo više omladine na ulicama i kada je trg u svakom trenutku mesto sastanaka, desetak svetiljki ne radi.

reformisticka1

Apelujemo i na nadležne koji vode računa o gradskom osvetljenju da saopšte da li su u pitanju restrikcije, neki kvar ili jednostavno nikoga nije briga što je centar u mraku. Posle selidbe dispečarskog centra Elektrodistribucije, građani ne znaju gde da reaguju ukoliko im nestane struja u domovima ili ulici. Vlast mora jasno da kaže ko vodi brigu o gradskom osvetljenju da bi građanima bile dostupne sve informacije.

reformisti

Običan Nišlija sada, posle selidbe dispečarskog centra, nema koga da pozove kada je u pitanju nestanak struje ili EPS namerno krije brojeve telefona. To jeste veliki problem, jer trg koliko-toliko osvetljavaju okolni lokali, ali gde da se raspita Nišlija o nestanku struje u svojoj ulici ili svom kvartu. Koga da zove kada mu nestane struja u zgradi, a koga kada se to desi ispred zgrade? Nišlijama sada ostaje jedino da „gledaju u pasulj“ da li je to EPS, „Jugoiustok“, „Gorica“ ili Direkcija za izgradnju grada. Sve se toliko zakomplikovalo pa ni aktivisti Reformističke stranke ne mogu da odgonetnu šta je čija nadležnost – kaže Aleksandar Višnjić, predsednik ove partije.

Višnjić dodaje da nadležni moraju jasno i glasno da kažu šta je čija nadležnost, objave fiksne brojeve telefona, ali i mobilne za hitne slučajeve, s tim da pozivi budu besplatni.

 

Izvor: gradjanin.rs