Share
Veliki miting Nišlija i protestna šetnja do gradonačelnikovog kabineta zakazana za 13. juli!

Veliki miting Nišlija i protestna šetnja do gradonačelnikovog kabineta zakazana za 13. juli!

Veliki miting Nišlija, nezadovoljnih cenom i obračunom centralnog grejanja, zakazan je za ponedeljak 13. juli, u 18 časova ispred Gradske toplane, odlučilo je večeras oko 100 članova Udruženja skupština stanara, a koji su održali svoju prvu skupštinu. Profesor Đokica Jovanović, predsednik Upravnog odbora udruženja rekao je da će posle petnaestominutnog protesta ispred Gradske toplane, građanska protestna šetnja krenuti Ulicom Blagoja Parovića, potom 7. juli, a miting će se završiti ispred Gradske kuće odnosno kabineta gradonačelnika Niša.150708gradjanskibunt

Predstavnici udruženja su „imali problem“ da smire strasti okupljenih građana na skupštini gde se čak predlagalo da se okupljanja zakazuju dva puta dnevno „i ujutru i uveče“, ali preovladalo je mišljenje da bi to bilo previše za mnoge stanovnike Niša.

150708gradjanskibunt2

-Ljudi jesu zainteresovani da se protesti odvijaju svakodnevno, ali većina je odlučila da 13. jula održimo protest i šetnju, a tada će se znati kojom dinamikom će se protesti zakazivati. Nećemo da umorimo ljude po ovakvoj temperaturi. Nezadovoljstvo je veliko. Čekali smo ponudu od Toplane, da predlože kompromis, a pošto to nismo dobili, a najavili smo proteste, evo idemo na proteste. Nezadovoljstvo je veliko što je pokazala i ova prva održana skupština – rekao je Jovanović.

Saša Kostić, predstavnik udruženja kaže da će se protest odvijati pešačkom stazom, a da ne bi smetali vozačima. On je rekao da nije isključeno da se u nekim narednim mitinzima, šeta i saobraćajnom kolovoznom trakom, „ali ne smemo vozače i druge Nišlije da ometamo, rešavajući naše komunalne probleme“.

 

Autor: M.S.

Foto: D.Ilić, D. Nikolić

Izvor: gradjanin.rs