Share
Hero4 Session – Najmanja GoPro kamera u prodaji po ceni od 400 dolara

Hero4 Session – Najmanja GoPro kamera u prodaji po ceni od 400 dolara

Hero4 Session najmanja je kamera koju je GoPro dosada predstavio, ali ovo je i prva kamera s bitno drugačijim dizajnom od prvog modela koji su izbacili davne 2007. godine. Njen razvoj trajao je tri godine.

Hero4 Session 0

Osim što je najmanja i najlakša (samo 74 grama), ova je kamera i velik pomak za GoPro jer je prva koja ne treba dodatno kućište da bi preživela u teškim uslovima ili u vodi do 10 metara dubine.

Kako se radi o manjoj kameri, koja košta 400 dolara, korisnici će morati da budu spremni i na neke ustupke. Tako je malena kamera ograničena na 1080p60 video, ali verovatno ćete preživeti bez 4K podrške. Nedostatak je i što baterija nije izmenjiva i nudi 1030 mAh.

Korišćenje je prilično jednostavno. Kratki pritisak na okidač uključiće kameru i automatski pokrenuti snimanje videa, dok dugi pritisak pokreće kameru i snimanje time lapse fotografija. Drugi pritisak sprema video ili fotografije i gasi kameru. Fotografije snima u rezoluciji od osam megapiksela (jedna, burst ili time lapse). Maleni LCD ekran na kameri pokazuje vam režim rada, stanje baterije i veze.

 

 

Izvor: itnetwork.rs