Share
ONE MOGU DA SVRŠE I BEZ DODIRA: Evo šta sve niste znali o ženskoj masturbaciji

ONE MOGU DA SVRŠE I BEZ DODIRA: Evo šta sve niste znali o ženskoj masturbaciji

Ženska umetnost samozadovoljavanja nikada nije bila manji tabu, ali ipak postoje stvari koje možda niste znali

seks 2

Baš kao i menstruacija, ženska masturbacija je jedna od onih tema koju prate crveni obrazi, neprijatna tišina i tiho smejanje. Ali to što volite svoje telo nije nikakva tabu tema. Novo istraživanje pokazalo je da se više žena dodiruje nego što možete da zamislite.

Više žena masturbira nego što možete zamislite

Dobro, možda to ne rade po ceo dan, svaki dan, ali statistika pokazuje da savršena slika o seksualnoj skromnosti kod žena nije baš tačna – 92 odsto žena masturbira redovno. A kako je istraživanje pokazalo, ostalih osam odsto verovatno laže.

Žene masturbiaraju mnogo češće nego što mislite

Oko 60 odsto uživa u svom telu 2-3 puta nedeljno. Oko 10 odsto žena to čini svakoga dana.

Masturbacija-620x350

Neke žene masturbiraju “psihološki”

Drugim rečima, one mogu da dožive orgazam u svom mozgu bez dodirivanja. To je specijalni talenat. Beri Komisaruk, neuropsihijatar sa Rutgers univerziteta, proučavao je žene koje sebe mogu da dovedu do vrhunca bez dodirivanja. U njegovoj studiji, on je proučavao žene koje su bile podvrgnute magnetnoj rezonanci gde je otkrio da određene žene mogu da misle toliko intenzivno o orgazmu i da ga dožive na kraju, isto onako kao kada se dodiruju.

Ženke životinja takođe masturbiraju

Ženke homo sapiensa nisu jedine ženke koje vole da uživaju u svom telu. Posmatrane u divljini, ženke životinja uhvaćene su u kompromitujućim situacijama i sve one imaju svoje seksualne igračke – konji imaju ogradu, a ptice savijaju svoje repove. I ne, to nije samo zato što ih nešto svrbi. Naučnici su to otkrili tako što su analizirali njihov sekret.

masturbacija 01

Istorijska dokumentacija o tome datira iz davne prošlosti

Prvi prikaz ženskog samozadovoljavanja viđen je u glinenoj figuri žene koja datira iz četvrte godine pre nove ere, iz jednog hrama sa Malte. Ona je nazvana “Hagar Kim” i postavljena je kako jednom rukom, malo malaksalo, sa dozom uživanja, pridržava glavu. Izgleda veoma opušteno, kao da kaže “znaš, samo sam malo uživala sa sobom”.

Žene više koriste “dirty talk” nego muškarci

Ako ste mislile da su muškarci perverzniji, prevarili ste se. Prema studiji iz 2002. mlade žene mnogo su otvorenije za razgovor o seksu nego muškarci. Eva Lefkovic sa Pen Stejt univerziteta, sprovela je studiju u trajanju od tri meseca, koja je posmatrala 124 žene i 81 muškarca, od 18 do 25 godina i fokusirala se na razgovore koje su vodili sa istopolnim prijateljima. Otkrila je da su ženske osobe govorile o svim aspektima seksa – uključujući i masturbaciju – mnogo češće nego muškarci. Mišljenje o “ženskim pričama” upravo je dobilo novo značenje, zar ne?

masturbacija 03

Masturbacija pomaže kod menstrualnih bolova

To zvuči kao da nije sve izgubljeno ukoliko nemate pri sebi lek protiv bolova. Eksperti objašnjavaju da eksplozija hormona zaduženih za zadovoljstvo koje osećamo tokom seksa, pomažu pri redukovanju bola.
Više žena gleda porno filmove nego što uopšte možete da zamislite
Za inspiraciju možda? Prema studiji sajta “Cam4” i francuskog instituta “IFOP”, 21 odsto Amerikanki priznalo je da gledaju “live sex online”.

Žene to rade da bi se uspavaleNije uvek reč samo o zabavi, ponekad je reč i o nečem drugom. Oko 32 odsto žena masturbira da bi sebi pomogle da se uspavaju. Ko kaže da je odlazak u krevet sam loša stvar?Skoro polovina svih žena preferira solo akciju

Izvinjavamo se svim Kazanovama sveta, ali vi ponekad niste potrebni. Ako želite nešto da bude urađeno kako treba, uradite to sami, zar ne? Prema studiji, 41 odsto žena je reklo kako uživaju u masturbaciji više nego u seksu. To se zove preuzimanje kontrole nad sopstvenom seksualnošću.

 

Izvor: Telegraf