Share
Inspektorka u oproštajnom pismu napisala: Šefovi me šikanirali

Inspektorka u oproštajnom pismu napisala: Šefovi me šikanirali

Šta je u oproštajnom pismu napisala Anica Mitić (32), inspektorka niške policije: U delu poruke koji se odnosi na posao, optužila dvojicu nadređenih, Jovanovića i Anđelkovića

hro-Policijska-upravaAnica Mitić, Policijska uprava u Nišu i Dejan Anđelković

SVAKI dan sam bila šikanirana od “velikog šefa” Dejana Jovanovića, trpela uvrede – napisala je u oproštajnom pismu Anica Mitić (32) iz Doljevca, inspektorka Odeljenja za suzbijanje narkomanije Policijske uprave u Nišu, koja je prošle srede podigla ruku na sebe.

“Novosti” su imale uvid u deo oproštajne poruke koji se odnosi samo na posao, dok je ostatak pisma porodica predočila samo nadležnim istražnim organima.

U pismu, koje je predato Višem tužilaštvu u Nišu, nesrećna inspektorka je napisala i da je Jovanović nazivao raznim pogrdnim imenima, govorio sve najgore o njoj, “naravno, kada nisam tu, meni iza leđa”.

“Valjda se ugledao na svog vođu Dejana Anđelkovića (načelnika Odeljenja kriminalističke policije, prim. aut.), čoveka bez imalo savesti i morala”, navela je Anica u poslednjoj poruci pre samoubistva. “Lečio je svoje komplekse na nama, vređao nas, ponižavao, šikanirao. Ni mene nije zaobišao, ali lakše je bilo da trpim sve to nego da budem njegov poltron, kao neki. Mobing koji je on vršio nad nama je neviđen.”

Jedna od najboljih policijskih službenika PU Niš napisala je i da se su se zbog Dejana Anđelkovića ljudi razbolevali, odlazili na bolovanje, jer nisu mogli da podnesu torturu!

“Bez imalo sumnje, mogu da kažem da je on najbeskrupulozniji, najnemoralniji i najbezobrazniji čovek koga sam ikada upoznala”, napisala je sada pokojna inspektorka. “Čovek bez savesti, morala, obraza, koji pritom nije imao pojma kako se radi posao. Isto kao i Dejan Jovanović! Ali fotelja i vlast su najbitniji, zar ne?”

hro-oprostajnog-pismaDeo oproštajnog pisma

U oproštajnom pismu koje je ostavila, Anica se obratila svojoj porodici, a deo koji ukazuje na posao napisala je sa naznakom “problemi na poslu”.

Inače, porodica Anice Mitić javno se obratila načelniku niške policije Srđanu Grekuloviću, konstatacijom da ih je duboko potresla njegova izjava izneta na račun njihove ćerke i sestre.

– Kaljati ime koleginice, bez ikakvih konkretnih dokaza, nečasno je i nepošteno i vređa sećanje na nju i produbljuje bol porodice – navode najbliži inspektorke niške policije. – Umesto da ćutite, ako već nemate ništa pametno da kažete, vi i saradnici blatite ne samo Anicu već i sve ostale policajce, koji služe ovom društvu časno i pošteno. Isto tako, zapitajte se kakve to saradnike imate, ako su oni zarad spasa sopstvenih pozicija spremni na beskrupulozne laži.

– Zbog iznetih neistina na račun naše Anice – navodi porodica – pozivamo vas da podnesete ostavku na mesto načelnika PU i pomoćnika direktora policije iz moralnih razloga.

– Isto tako zahtevamo od nadležnih organa da preduzmu sve mere protiv odgovornih, kako Aničina smrt ne bi bila uzaludna i kako još neka porodica ne bi doživela isto što i mi – poručuju majka Malina, otac Dragan i sestra Jelena.

NEZAVISNI SINDIKAT OČEKUJE ISTRAGU

Anica je bila vrhunski profesionalac, koja je ceo svoj život zapostavila zbog službe, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS). Navode i da je načelnik PU NIŠ, kao i svi oni čija je imena u oproštajnom pismu svrstala u one koji su je “zlostavljali na poslu”, snose odgovornost zbog svega što se desilo.

– Očekujemo da pod hitno procesuirate njene neposredne rukovodioce, jer je to najmanje što MUP i vi kao prvi čovek PU možete da se odužite Anici i njenim roditeljima – poručio je NPSS Srđanu Grekuloviću, načelniku niške policije.

SLUŽBENI PIŠTOLj

Inspektorka za narkotike niške policije je bez znakova života pronađena prošle srede po podne u blizini groblja u Doljevcu, a pored nje je zatečen službeni pištolj, iz koga je u sebe ispalila smrtonosni hitac.

U niškoj policijskoj upravi predočeno je da Anica Mitić u vreme tragedije nije bila na dužnosti, kao i da nema indicija da je njena smrt posledica krivičnog dela.

BEZ KOMENTARA

Dejan Anđelković, načelnik Odeljenja kriminalističke policije PU Niš, s kim smo u sredu kontaktirali telefonom, poručio je da ne želi da priča sa novinarima i da nema ovlašćenja da daje bilo kakve izjave. A u Odeljenju za suzbijanje narkomanije niške policije rečeno nam je da se njihov šef Dejan Jovanović nalazi na godišnjem odmoru i da nisu ovlašćeni da nam daju broj njegovog službenog mobilnog telefona.

 

Izvor: Novosti