Share
SREĆA, SREĆA, RADOST Osam načina da popraviš raspoloženje!

SREĆA, SREĆA, RADOST Osam načina da popraviš raspoloženje!

Kupanje u bazenu po vrelom danu, vožnja bicikle, gledanje smešnih filmova… Samo su neke od stvari koje će svakako doneti osmeh na tvoje lice. Međutim, postoji jedan mali problem – ove akcije zahtevaju neko vreme

sreca 1

Samo se smeši

Verovala ili ne, ali samo jedan pogled i osmeh sa potpunim neznancem može popraviti loš dan! Istraživači su pronašli da ova jednostavna tehnika uveseljuje ljude u trenutku i popravlja raspoloženje.

Što se više družimo i što je više ljudi oko nas, osećamo se opušteno i relaksirano što će dalje proizvesti sreću. Iskoristi priliku pa s vremena na vreme uputi ogroman osmeh (kez) što će i za manje od 30 sekudni popraviti tvoje, ali i raspoloženje osobe kojoj je smajlić upućen.

Ispravi se

Naše mame su bile u pravu kad su nas stalno opominjale da držimo leđa pravo. Ne samo što će ti leđa biti zahvalna već i raspoloženje. Ispravi leđa, nabaci osmeh i videćeš kako će ti se raspoloženje promeniti na bolje za samo par sekundi.

Razgovaj sa strancem

Sedi u kafić (sama), naruči kafu i proćaskaj sa konobarom . Kladimo se da ćeš izaći iz kafića sa osmehom i dobrim raspoloženjem, iako se ništa radikalno neće desiti.

Učini (mala) dobra dela

Bilo da si dala novac beskućniku, uradila sestri seminarski, pomogla povređenoj životinji…tvoje raspoloženje će automatski biti bolje i veselije! Zato započni svaki dan i završi ga nekim na prvi pogled malim, ali značajnim dobrim delom.

Kupuj pametno

Iako kažu da novac ne može da kupi sreću, u nekim trenucima šoping je lek za stres i recept za sreću. Međutim, šoping jeste odličan način da podignete raspoloženje ako novac potrošite npr na kupovinu karata za utakmicu (gde možete sresti još ljudi).

Poseti svetska ili prirodna čuda

I najtužnija osoba ne može ostati ravnodušna kada vidi npr. Ajfelovu kulu, Veliki kanjon Kolorada, ili čak Đavolju varoš ili Resavsku pećinu koji se nalaze u našoj zemlji. Jednostavno rečeno priroda je toliko veličanstvena da nam ne dozvoljava tužno raspoloženje. Zaključak: Priušti sebi više druženja sa prirodom i njenim čudima.

Kaži HVALA

Misli o stvarima na kojima si zahvalna u životu i primetićeš kako ti se osmeh širi licem, a nije ni prošlo 30 sekundi. Ne ustručavaj se i da kažeš čarobnu reč koja će svakom izmamiti osmeh kao i tebi naravno, a to je HVALA.

Zagrli nekog

Zagrli drugaricu, druga, roditelje, voljenu osobu…prenesi im delić sebe, a oni će tebi sigurno dati pozitivnu energiju, osmeh i bolje raspoloženje.

 

Izvor: Informer