Share
PREMINUO PRETUČENI RADNIK OBEZBEĐENJA Maloletnik sa 123 krivične čuvaru smrskao glavu, ostali imaju 99 dela!

PREMINUO PRETUČENI RADNIK OBEZBEĐENJA Maloletnik sa 123 krivične čuvaru smrskao glavu, ostali imaju 99 dela!

Pretučeni radnik obezbeđenja Dragan Simonović (53) preminuo je jutros u niškom Kliničkom centru (KC) od zadobijenih povreda, saopšteno je Tanjugu u upravi te zdravstvene ustanove.

Foto: dp.elmont.tripod.com

Foto: dp.elmont.tripod.com

Četvorica napadača pretukli su Simonovića, koji je radio u Preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Elmont“, u ranim jutarnjim satima 22. jula u krugu štamparije „Vuk Karadžić“.

Niška policija uhapsila je J. J. (22), Š. D. (19) i I. P. (18) zbog sumnje da su napali metalnom šipkom radnika obezbeđenja.

Slobode je lišen i E. D. (15) iz Niša, koji je u policijskom dosijeu ima 123 krivične prijave zbog krađa, saznaje Kurir.

E. D. je u noći između utorka i srede s prijateljima provalio u ovo preduzeće, u kojem inače rade osobe sa invaliditetom.

– Nakon što su čuvaru oteli metalnu palicu, kojom je pokušao da se od njih zaštiti, naizmenično su ga tukli dok ga skoro nisu ubili. Napad na Simonovića, iako je najpre kvalifikovan kao razbojništvo, prekvalifikovan je u pokušaj teškog ubistva. Naime, oni su nesrećnog čoveka besomučno nastavili da udaraju i kad je pao na zemlju i više nije bio u stanju da pruža bilo kakav otpor – kaže naš sagovornik iz istrage i dodaje:

– Napadači su uhapšeni istog dana. Oni su bili ubeđeni da neće biti otkriveni, pa nisu ni pokušali da se sakriju.

Najpre je otkriven maloletnik, a zatim i ostali njegovi saučesnici.

– Svi su priznali napad na čuvara. Kazali su da su imali nameru da pokradu preduzeće, ali ih je Simonović u tome omeo. Krenuo je ka njima s metalnom šipkom u ruci, oni su mu je oteli i počeli da ga tuku. Dodavali su je jedan drugome i udarali ga i kad je već bio bez svesti. Pokazali su izuzetnu svirepost prilikom napada, a nesrećni čuvar bori se za život – kažu naši sagovornici iz istrage.

Pretučenog čoveka razbojnici su ostavili u lokvi krvi i uputili se ka radionici u nameri da je opljačkaju.

– Ušli su unutra i razgledali šta bi mogli najlakše da odnesu kad se oglasio alarm. Preplašeni da će biti otkriveni, sva četvorica su pobegla. Nedaleko od mesta napada bacili su šipku koju su upotrebili za napad na čuvara – kažu izvori Kurira.

I ostala trojica razbojnika dobro su poznata organima gonjenja. Protiv I. P. podneto je 27 krivičnih prijava zbog krađa, D. Š. u svom dosijeu ima 58 prijava, a J. J. je, prema zvaničnim podacima, počinio najmanje 14 krađa.

 

Izvor: niskevesti.info