Share
NIŠ Dva napada na ekipu Hitne pomoći

NIŠ Dva napada na ekipu Hitne pomoći

Zaposleni u Hitnoj pomoći u Nišu bili su noćas u razmaku od samo nekoliko sati dva puta napadnuti, saznaje agencija Beta u toj zdravstvenoj ustanovi.

HITNA POMOC NIS vozilo

Prema rečima lekara Dušana Gostovića iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, u prvom napadu u selu Berbatovu mladić od oko 20 godina nasrnuo je na vozača Hitne pomoći i rukama ga stezao oko vrata.

U drugom napadu, takođe mlađi muškarac, u ambulanti Hitne pomoći verbalno je napao lekara i medicinsku sestru i unosio im se u lice.

Gostović je ocenio da su oba mladića napali zaposlene bez ikakvog povoda i dodao da je o napadima obaveštena Policijska uprava u Nišu.

On je dodao da je ekipa Hitne pomoći pokušavala sinoć oko 22.30 u selu Berbatovu kraj Niša da pronađe kuću u kojoj živi pacijentkinja na čiji poziv je izašla na teren, a kako je nije pronašla potražila je pomoć od mladića koji je bio na ulici.

“Mladić je rekao da ne poznaje pacijentkinju i ekipa je nastavila da je dalje traži. Kada su se zaustavili nekoliko metara dalje, mladić je prišao vozilu Hitne pomoći i kroz otvoreni prozor počeo da davi vozača”, rekao je Gostović.

Prema njegovim rečima, vozač je uspeo da se odbrani ne dozvolivši napadaču da ga ozbiljnije povredi, nakon čega se ekipa vratila u Niš.

Gostović je rekao da se drugi napad na zaposlene dogodio u ranim jutarnjim časovima, ali je prošao bez fizičkog napada.

“Mladić i devojka su zajedno došli u Hitnu jer je njemu bila potrebna medicinska pomoć, ali je on iznenada počeo da viče na dežurnu ekipu i da im se unosi u lice. Doktorka je, srećom, uspela da ga umiri i da se sve završi samo na verbalnom napadu”, rekao je Gostović.

On je rekao da napadi na zaposlene u Hitnoj pomoći nisu retkost i podsetio da je početkom ovog meseca ekipa Hitne pomoći bila zarobljena skoro 45 minuta u jednoj kući u Nišu.

Gostović je rekao da su tada ukućani bodljikavom žicom sprečili ekipu da izađe iz kuće nakon što je pružila pomoć ženi koja je asmatičar.

“Učinili su to kako bi skrenuli pažnju medija na svoje porodične probleme. Ukućani, tom prilikom, nisu fizički napali lekara i medicinsku sestru, ali su ih izolovali i pustili iz kuće tek nakon intervencije policije”, podsetio je Gostović.

 

Foto: M.B.

Izvor: B92