Share
Ove 4 zdravstvene greške žene prave mnogo češće nego muškarci

Ove 4 zdravstvene greške žene prave mnogo češće nego muškarci

Poznato je da žene, generalno, više vode računa o zdravlju nego muškarci, ali kada su neke stvari u pitanju momci su mnogo disciplinovaniji. Izgleda da je ponekad stvarno dobro da se ponašate kao muškarac. Jer, ove greške žene prave mnogo češće nego momci.
 
zene nervoza 1
Preterano se nerviraju

Žene uvek o svemu razmišljaju, i to često preteruju sa koncentrisanjem na detalje. Dok je muškarcima, na primer, najčešće sasvim OK da idu na letovanje u bilo koji hotel koji je relativno blizu plaže i ima pristojne uslove, žena će oko odabira hotela dve nedelje da se nervira. Da li je kada u prvom bolja? Da li želimo da imamo zelene ili bele zidove u sobi? A šta ako ovaj prvi hotel na kraju bude bolji od drugog? A šta ako… I tako dalje.

Ovde žene mogu da nauče važnju lekciju od muškaraca – opustite se malo. Stres i preterano nerviranje negativno utiču bukvalno na sve u organizmu, od nesanice, problema sa srcem pa sve do onog najgoreg – gojaznosti.

Sve što ste znali o kalorijama je verovatno pogrešno
Stalno broje kalorije

Ko šta radi, žene razmišljaju koliko im je poslednji obrok imao kalorija i da li za večeru smeju da pojedu meso ili da se drže samo salate. Iako nutricionisti preporučuju da o ishrani svakako treba voditi računa, te da je najgora opcija potpuno se opustiti i prepustiti čarima nezdrave, brze hrane – brojanje kalorija nikako nije najbolja opcija. Pre svega, može da vas dovede do toga da hrana potpuno izgubi svaku čar, a onda može i da vas izludi.

Iako momci ponekad preteruju za zanemarivanjem kalorija u potpnosti, oni koji se zapravo hrane zdravo imaju mnogo pametniji pristup. Ne mare toliko za broj kalorija, koliko za činjenicu da hrana koju jedu treba da bude zapravo zdrava.

A da ne pričamo koliko biste kilograma izgubili ukoliko biste iz ishrane samo izbacili hleb.

Da li je Gugl imperija ugrožena?
Redovno se obraćaju dr Guglu

Jedno istraživanje iz 2013. godine je pokazalo da 40 posto žena traži svoju dijagnozu putem interneta, dok to radi 30 posto muškaraca. Da ovo nije uopšte dobar pristup lečenju i dijagnostikovanju, potvrđuju svi lekari, ali ipak ženama je tako lakše. Ovo verovatno ima veze za prvim problemom (preterano razmišljanje) te žene jednostavo žele da prikupe što više informacija o… Pa, o svemu!

Muškarci, s druge strane, ređe idu kod lekara, ali kada imaju neki problem ne gube mnogo vremena pokušavajući da rešenje vide na Guglu, već jednostavno posete stručnjaka. Ugledajte se na njih, dame.

Tuširanje može da bude još bolje...

Prečesto tuširanje

Do sad smo već nekoliko puta utvrdili da je prečesto tuširanje možda čak i gore od izbegavanja kade, jer nepotrebno isušuje kožu, uklanja dragocene feromone i može da ukloni bakterije sa sluzokože koje imaju jako bitnu funkciju. Dame, zbog straha od neprijatnog mirisa, mnogo češće prave ovu grešku i tuširaju se agresivnimm gelovima i po nekoliko puta dnevno.

Momci se tuširaju samo kad je potrebno, a to se najčešće svodi na jedno druženje sa kadom u toku dana. Eto još jednog plusa za sve momke.

Pritom, verovatno niste znali, ali postoji savršeno vreme za tuširanje.

 

Izvor: 24sata.rs