Share
UZDIŠITE SLOBODNO: Glasan seks je dobar seks!

UZDIŠITE SLOBODNO: Glasan seks je dobar seks!

Istraživači u Velikoj Britaniji došli su nedavno do zaključka da je glasan seks ključan za veće zadovoljstvo u vezi.

glasan seks mp 1

Glasni ljubavnici uživaju više u seksu od onih koji su tihi. Ukoliko ste se do sada suzdržavali od vikanja tokom seksa, grešili ste! Buka koju čovek proizvodi tokom najintimnijeg čina dovodi do većeg zadovoljstva upravo zbog toga što partneri međusobno, ispuštanjem zvukova, daju do znanja jedni drugima da uživaju u samom činu i cene to što rade.

Stručnjaci su razgovarali sa oko sedamdeset žena koje su iskreno odgovorile na pitanje koliko su glasne u spavaćoj sobi. Dve trećine je odgovorilo da su najglasnije pre i za vreme partnerovog orgazma, što znači da žene namerno povisuju svoj glas kako bi pomogle partnerima da svrše. Čak se 92 odsto složilo kako glasno uživanje u seksu zaista povećava partnerovo samopouzdanje.

Kada upoređujemo muškarce i žene, nema ni govora o konkurenciji, s obzirom na to da je, prema ovom britanskom istraživanju, 94 odsto žena glasnije u krevetu od muškaraca.

Mnogo veći broj žena nego muškaraca glumi orgazam i to upravo zbog toga što se osećaju obaveznima da muškarcu daju dokaz da zaista uživaju. Zanimljivo je da su se žene pokazale kao glasnije. Međutim, ne postoji naučno objašnjenje zašto je jedan pol glasniji u krevetu od drugog. Neki ljudi vrište na koncertu, drugi ćuteći gledaju. Ipak, to ne znači da ne uživaju podjednako. Sve u svemu, opustite se i uživajte bilo tiho, bilo na sav glas.

 

Izvor: telegraf.rs