Share
Drugačije od svega što ste videli: O ovoj fotografiji priča svet!

Drugačije od svega što ste videli: O ovoj fotografiji priča svet!

Ova mama se patološki plašila porođaja carskim rezom, a kada je shvatila da je to spasilo njen život i život njene bebe, odlučila je da fotografijom zabeleži taj momenat u znak večne zahvalnosti.

Helen Aler iz Velike Britanije, inače profesionalni fotograf, fotografisala je majku koja je želela da ostane anonimna i njenog sina. Fotografiju koju je podelila na svom nalogu na Fejsbuku je privukla brojne pozotivne ali i negativne komentare.

porodjaj 1

Iako je majka sa fotografije planirala i želela da se porodi prirodnim putem, komplikacije koje su usledile u toku porožaja dovele su do hitnog carskog reza kome se ona inače protivila. Nakon izvršenog carskog reza i porođaja koji se završio sa srećnim krajem majka je imala samo jednu želju, da trajno zabeleži ovaj momenat.

Fotografija na kojoj je prikazan ožiljak koji je nastao kao posledica carskog reza i dečak koji se rodio samo tri dana pre nastanka ove fotografije je uzdrmala svet i stvorila veliku polemiku o primerenosti sadržaja.

porodjaj 2

“Pre par dana fotografisala sam mamu koja mi je rekla da je prestravljena od mogućnosti da joj se radi carski rez. Prošle nedelje su joj zbog komplikacija uradili hitan carski rez. Zamolila me je jutros da joj fotografišem ožiljak jer se ispostavilo da je njen najgori košmar ustavri spasio njen i život njene bebe.”, napisala je Aler na Fejsbuku.

I dok drugi misle da je ovo zaista divan čin, trajna uspomena i pružaju joj reči podrške i pohvale za hrabrost, drugi su je osudili, pa kako su mnogi komentari na njenom fejsbuku bili neprimereni i nisu podržavali objavu ovakve slike uz objašnjenje da je eksplicitna, Aler je dodala: „Svako kome se ne dopada ova fotografija ili je smatra neprimerenom neka ne ostavlja negativne komentare , nego neka je ukloni sa svog profila.”

 

Izvor: zena.blic.rs