Share
Vaši ljubimci uskoro će vam slati i selfi fotografije

Vaši ljubimci uskoro će vam slati i selfi fotografije

Ako imate kućnog ljubimca, vi ste njegov centar sveta. Dok ste odsutni, jedva čekaju da se vratite. Pošto IoT uređaji (Internet of Things) postaju sve popularniji i sve češće se povezuju sa negom životinja, razvija se novi uređaj koji će kombinovati inteligentni audio i vizuelni ulaz kako bi dozvolio ljubimcima da komuniciraju sa svojim vlasnicima.

pas selfi

PetBot je pokrenuo kampanju na Indiegogo sajtu kako bi prikupio 80 hiljada dolara za realizaciju projekta. Omogući će ljubimcima da komuniciraju sa vlasnicima tokom dana. Vlasnici ne moraju više da razmišljaju da li im je pas usamljen ili je mačka tužna zato što su odsutni, navodi The Next Web.

Osim što bi vlasnici mogli da prate šta im ljubimci rade dok su oni na poslu, uređaj poseduje veštačku inteligenciju koja prepoznaje životinju kako bi vlasnike upozorio na dešavanja u kući. Ljubimci svojim vlasnicima mogu čak da pošalju selfi fotografije.

Postavljen bilo gde u kući, uređaj pušta snimak vašeg glasa kako bi dozvao životinju da priđe bliže. Kada se ljubimac približi, uređaj snima video u trajanju od 10 sekundi koji zatim šalje vlasniku. Pored video snimka, može da pošalje i selfi fotografije.

Vlasnik kasnije te fotke može podeliti na Fejsbuku, Tviteru, Pinterestu ili Instagramu.

Od ostalih opcija i mogućnosti, tu je mogućnost konstantnog emitovanja snimka vašeg glasa da ljubimac ne bi bio usamljen, a tu je i mogućnost prepoznavanja ponašanja ljubimca.

Video:

 

Izvor: dnevno.rs