Share
NIŠ Izvršitelji prodaju imovinu Srbe Ilića

NIŠ Izvršitelji prodaju imovinu Srbe Ilića

Jedini hotel Srbe Ilića, američkog biznismena poreklom iz Niša, za nekoliko dana ide na “doboš”.

HOTEL GRAND NIS 2

Planovi američkog biznismena poreklom iz Niša Srbe Ilića da po desetrostruko većoj ceni proda imovinu “Srbijaturista” koju je pre desetak godina kupio za milion evra, ne odvijaju se željenom dinamikom.

Situaciju sa prodajom, koja je oglašena pre dve godine, mogu da “ubrzaju” jedino izvršitelji koji su popisali imovinu i već za 10. septembar zakazali prodaju hotela “Grand”, jedini od sedam hotela, koliko je Ilić pazario, koji još radi.

Saznajemo da prva licitacija hotela, koji je procenjen na 605 miliona dinara, nije uspela i da će se na drugoj, 10. septembra prodavati po početnoj ceni od 180 miliona dinara.

Renoviran je pre nekoliko godina, poseduje 120 kreveta i četiri zvezdice. Za čiji račun izvršitelj Žarko Dimitrijević prodaje ovaj hotel nismo mogli da saznamo jer se on poziva na “pravo zaštite podataka o ličnosti”.

Inače, ovaj hotel je već bio predmet izvršitelja pre godinu dana kada je zbog duga od 60 miliona dinara na ime plate radnika “Srbijaturista” popisana pokretna imovina. Ovaj dug je namirio Srba Ilić bez prinudne prodaje ali se izjasnio da nema nameru da ni “dolar ulaže u niške hotele”.

U ovom trenutku nemoguće je saznati kolika su dugovanja hotela jer direktor Nenad Rokvić nije bio dostupan novinarima. Inače, Ilić već dve godine prodaje celokupnu imovinu, ali je slabo interesovanje.

Nema kupaca za hotele “Ambasador” u Nišu, “Ozren”, “Partizan” u Niškoj Banji i kompleks “Nais” na auto-putu E 75 jer je cena nerealna. Cena po hotelu je od dva do tri miliona evra, a svi znaju da je celokupnu imovinu Srba Ilić platio milion evra – kažu upućeni u ove prilike.

GRAND HOTEL 1

DRŽAVA SVE ISPLATILA

Tri godine nakon privatizacije država je raskinula ugovor uz obrazloženje da Ilićeva kompanija Uniworld “nije ispunio preuzete obaveze. Nakon toga Ilić je pokrenuo sudski spor pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Parizu, koji je u maju 2011. godine doneo presudu po kojoj je država u obavezi da Iliću vrati “Srbijaturist”, ali i isplati 3 miliona evra odštete. Početkom 2012. “Srbijaturist” je i zvanično vraćen Srbi Iliću.

 

Izvor: Novosti / juznasrbija.info