Share
NIŠ Pozorište lutaka počinje sezonu predstavom “Zlatokosa”

NIŠ Pozorište lutaka počinje sezonu predstavom “Zlatokosa”

Pozorište lutaka počinje pozorišnu sezonu u nedelju, 6. septembra, izvođenjem predstave „Zlatokosa“. Cena ulaznica je nepromenjena, i iznosi 200 dinara. Predstava počinje u 11 i 30 sati.

zlatokosa

Pored „Zlatokose“, u toku septembra na repertoaru su i predstave “Ružno pače”, “Radoznalo slonče”, “Tri praseta”, “Damojed”, “Mogli”, a posle duže pauze i “Mali princ”, reditelja Zorana Lozančića.

Divna i dirljiva bajka braće Grim govori o odrastanju, želji za slobodom, upoznavanju sveta i ljubavi. Slikovita, duhovita, poletna lutkarska igra podseća decu na osnovne ljudske vrednosti i ujedno pruža beskrajnu radost pozorišnog doživljaja.

zlatokosa 2

Predstavu je režirala Jelena Đorđević koja, pored Nataše Ristić, Davorina Dinića i Mladena Milojkovića, tumači i jednu od uloga.

Novina u ovoj sezoni je da će se pre svake predstave emitovati animriani video „Pozorišni bonton“. U okviru svoje vaspitne i obrazovne misije, želimo da ukažemo publici na neka pravila ponašanja u pozorištu i doprinesemo formiranju obrazovane pozorišne publike.

 

Izvor: Banker