Share
Zašto smo glasni tokom seksa

Zašto smo glasni tokom seksa

Zašto nismo tihi za vreme seksa? Odgovor je jednostavan – tako pokazujemo šta nam se dopada, rasplamsavamo uzbuđenje i povećavamo obostrani užitak.

seks

Glasovi koje ljudi proizvode i ispuštaju za vreme seksa se veoma razlikuju. Možemo ih podeliti u dve grupe. U prvoj su reči koje govorimo za vreme seksa. To su uglavnom one nestašne poput – brže, jače, daj mi… kojima izražavamo želju i u vezi su sa samim činom seksa.

U drugu grupu možemo uvrstiti dahtanje, uzdisanje, uzimanje vazduha i naravno vrištanje tokom orgazma. Iako možda ovako napismeno ovi glasovi ne znače mnogo, činjenica je da oni govore mnogo više od samih reči. Zašto jednostavno za vreme seksa, nismo tihi?

Šta ne želimo da kažemo?
Glasovima i rečima želimo, naravno, za vreme polnog odnosa nešto da poručimo partneru. Želimo da mu damo do znanja šta nam se sviđa i prija, šta nas pali i koliko smo blizu vrhunca. Uz pomoć ovih zvukova, kažemo partneru da istinski uživamo i da nam nešto prija i uzbuđuje nas.

Želimo da povećamo seksualno uzbuđenje
Glasovi slasti i užitka imaju uzbuđujući učinak, kako za onoga ko ih proizvodi tako i za onoga ko ih sluša. Sigurno će nas više uzbuditi kada nam neko pokazuje koliko ga uzbuđujemo nego kada samo ćuti. Muškarce neobično uzbuđuje žensko uzdisanje i svaki zvučni stimulans, dok žene uzbuđuje kada im partner nešto šapne na uho ili kada slušaju njegovo uzdisanje za vreme orgazma.

Ovako povećavamo užitak
Za vreme seksa, kada su nam usta obično otvorena, kada dišemo na usta i proizvodimo zvukove ili kada govorimo to nas dovodi do hiperventilacije. Dolazimo do osećaja blaženstva, euforije i stanja sličnom transu. Istovremeno je zanimljivo da se uzdisanje na početku i pri kraju seksa menja. Na početku ga lakše kontrolišemo i lakše sklapamo reči i rečenice, dok na kraju retko ko može da kontroliše svoje disanje i glasove.

Kakav god bio vaš stil uzdisanja, neka vam ne bude neprijatno, već sebi dajte oduška. Probajte još večeras…

 

Izvor: Alo