Share

NIŠ Autić na akumulator u parku Svetog Save povredio baku i unuka

Nakon udarca malog auta u niškom parku Svetog Save, supruga Miroslava Ivanovića je pala dok je u naručju imala sedmomesečno unuče. Zadobila je ogrebotine i nagnječenja, a dete slomljenu nadkolenicu.

deciji automobil

Ono što se dogodilo 2. septembra u večernjim satima na Bulevaru Nemanjića u parku prepunom dece Miroslav Ivanović opisuje kao dramu.

Kaže da se sve odigralo munjevito i da njegov unuk sada ima gips na nozi.

Supruga je uzela unuka u naručje jer se iz nekog razloga rasplakao, a onda je taj autić kojim je upravljala neka devojčica naleteo na nju. Pala je sa detetom u naručju – priseća se te scene Ivanović.

Njegova supruga je odmah pregledana u Kliničkom centru i konstatovane su joj povrede, dok se sedmomesečni unuk na povredu požalio dan kasnije kada, kako kaže Ivanović, nije mogao da stane na nogu.

Dete nije moglo da hoda. Kada su ga roditelji odveli kod lekara i na snimanje utvrđeno je da je slomio nadkoleničnu kost – kaže Ivanović.

Za čitav slučaj, kako kaže, ne krivi ni devojčicu koja je upravljala, ni njene roditelje, iako su, tvrdi Ivanović, svi pobegli sa lica mesta.

Nisu oni krivi. U parku je ludnica od tih automobila. Opština Medijana i Grad su to loše uredili i da oni vode računa o tome kako treba ovo se ne bi desilo – priča Ivanović.

Naglašava da će potražiti odgovorne u ovom slučaju makar i na sudu, kako se ovakve stvari više ne bi dešavale.

Park Svetog Save Nis 1

Medijana: Odgovornost na roditeljima

Kako kažu u Opštini Medijana, automobilčić koji je udario baku i unuka nije išao stazom, kako je propisano Odlukom o komunalnom redu, nego po travi, što je inače zabranjeno.

Gospođa nije mogla da čuje mali auto jer se nije kretao stazom i on ju je udario. Izgubila je ravnotežu i pala. Mi smo proverili sve vlasnike ovih automobila u parku i svi imaju dozvole da iznajmljuju vozila za decu – kaže načelnik Opštinske uprave Saša Markišić.

Markišić kaže da svaki roditelj treba da brine o bezbednosti sopstvenog deteta, “jer kad brine o svom, on brine i o drugoj deci”.

Po meni je ovde očigledan propust roditelja koji je trebalo da bude pored deteta, a pritom nije ni adekvatno reagovao. Činjenica da se radi o nesavesnom roditelju je i to da nije prišao da pomogne ženi koja je pala – kaže Markišić.

Park Svetog Save Nis 2

On ne isključuje mogućnost da je automobilčić bio u privatnom vlasništvu, ali kako kaže to će utvrditi policija pošto je ceo slučaj predat njima.

Takođe, naglašava da je već od ranije planirano da se sledeće godine ne izdaju dozvole za male automobile u parku Svetog Save.

 

Izvor: juznevesti.com