Share

Pesnikinji Ani Ilić treba samo 1.100 evra da bi opet bila srećna

Ana Ilić (19) iz Vladičinog Hana, pesnikinja i autor knjige “Pod svetlom istine”, koja boluje od Fridrajhove ataksije, 22. septembra treba da ode na lečenje u Atomsku banju “Gornja Trepča“, ali da bi otišla na hitne i prekopotrebne terapije neophodno joj je 1.100 evra.

ANA ILIC Pesnikinja

Ova talentovana devojka do desete godine nije se razlikovala od druge dece. Tada ju je Fridrajhova ataksija, retka i neizlečiva bolest, vezala za kolica. S obzirom na to da joj je samo za neophodne lekove mesečno potrebno oko 1.000 evra, a da njeni roditelji nemaju novca, ova heroina se godinama unazad za svoje zdravlje bori pišući pesme.

ana-ilic-3

Njenu energiju prepoznale su mnoge poznate ličnosti koje su se priključile  da joj pomognu i koji za Anu organizuju koncerte.

Anin otac Goran Ilić kaže za Telegraf da bi njegova ćerka trebalo da ide dva puta godišnje u banju na terapije, ali da ove godine nisu bili u mogućnosti nijednom da je odvedu. Pored toga što oni nemaju novca, dodatni razlog koji im to onemogućava jeste i to što Republički fond za zdravstveno osiguranje (RFZO) ne pokriva troškove za ovu banju, koja je privatizovana.

– Svaka druga banja ne bi, takođe, došla u obzir, jer RFZO ne odobrava banjsko lečenje za Fridrajhovu ataksiju, pošto nema šifre za tu bolest u njihovom pravilniku – navodi Ilić.

Svi koji žele da pomognu Ani Ilić to mogu učiniti uplatom novca na račun u Banci Inteza 160-1-73 sa pozivom na broj 54-102-0001127/0.

 

Izvor: juznasrbija.info