Share
PASSWORD NE MOŽE DA VAM ZAŠTITI TELEFON: Ovaj trik otključava svaki Android! (VIDEO)

PASSWORD NE MOŽE DA VAM ZAŠTITI TELEFON: Ovaj trik otključava svaki Android! (VIDEO)

Ukoliko neko iskoristi ovaj trik, to znači da će automatski dobiti pristup svim ličnim fajlovima na telefonu, kao i mogućnost da instalira raznorazne malware

android_lock

 

Sigurnosni propust koji je ugrozio na milione korisnika Androida, otkriven je u najnovijoj verziji ovog operativnog sistema. Naime, istraživači su utvrdili da kucanje dugačke reči u polje za lozinku na lockscreen-u dok je kamera aktivna, omogućava zaobilaženje šifre i otključavanje uređaja bez ikakvih problema.

Ukoliko neko pokuša da iskoristi ovu manu, ta osoba će automatski dobiti pristup svim ličnim fajlovima na telefonu, kao i mogućnost da instalira raznorazne malware.

Ovaj propust otkrili su istraživači sa Univerziteta Teksas u Austinu, a on pogađa sve uređaje koji funkcionišu pod Android Lollipop 5.0, kao i novijim verzijama ovog operativnog sistema.

– Unošenjem dugačke string lozinke dok je otvorena aplikacija za kameru, napadač će moći da destabilizuje lockscreen koji će se zatvoriti sam od sebe, nakon čega će se pojaviti homescreen, kao i kada se normalno otključa uređaj – istakao je Džon Gordon.

Google je još u junu obavešten o ovom propustu, ali je on tada označen kao greška niskog prioriteta. Internet gigant je sada izbacio popravku pod nazivom LMY48M za svoje Nexus uređaje, ali će ovaj update morati da dođe i do ostalih telefon drugih proizvođača kako bi problem bio rešen.

Pogledajte video:

 

Izvor: telegraf.rs