Share
Glasajte za “Debttlefield” – projekat debatnog kluba Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu

Glasajte za “Debttlefield” – projekat debatnog kluba Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu

Kada ideje i reči zamene oružje, onda je svaka borba poželjna; polemika je jedini oblik sukoba u kojoj je različitost prednost, a ne mana! Debattlefield je kampanja implementacije debate i kreativnog govorništva u osnovnim i srednjim školama Grada Niša i okoline sa ciljem omogućavanja prostora razmene suprotstavljenih ideja.

debattlefield

Implementacija podrazumeva edukaciju nastavnika i stručnih službi u školama, kao i vršnjačku edukaciju koju planski sprovode članovi Debatnog kluba GSM. Članovi Debatnog kluba GSM (uzrasta od 15 do 19 godina) prolaze kroz potrebnu obuku u trajanju od nekoliko dana i razmenu sa srednjim školama iz regiona Zapadnog Balkana u kojima je već implementiran Debatni program.

Gimnazija Svetozar Markovic Nis 1Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu

Edukacija bi u daljim koracima omogućila nastanak i održavanje takmičenja u debati i kreativnom govorništvu koja predstavljaju nužan korak u razvoju svesti o značaju otvorenog dijaloga. Tokom procesa edukacije, sve informacije od značaja za razvoj i jačanje svesti o potrebi kulture dijaloga biće dostupne i na zvaničnom edukativnom portalu uz snimak debata koje će poslužiti kao primer dobre prakse u nastavku ove kampanje.

01

Značaj projekta za zajednicu

Debattlefield kampanja ima za cilj razvoj svesti zajednice o potrebi i neizmernom značaju razvoja kulture govora, otvorenog dijaloga, kreativnog i kritičkog mišljenja u cilju razvoja vrednosti otvorenog društva, kao što su: argumentovana smena paradigmi i metodologija pristupa različitim društvenim problemima, razvoj slobodnog, odgovornog i samopouzdanog pojedinca i priprema učenika i zajednice na prihvatanje i negovanje vrednosti kreativnog mišljenja i delovanja.

https://www.facebook.com/pages/Debattlefield/1743940659166008
http://www.twitter.com/Debattlefield

 

Autor: Media Press