Share
Sa “Wizz Air”-om i narednog leta iz Niša do Evrope

Sa “Wizz Air”-om i narednog leta iz Niša do Evrope

“Wizz Air” je objavio svoj letnji red letenja za narednu godinu prema kome će od 27. marta 2016. godine nastaviti da leti iz Niša ka Malmeu i Bazelu svake srede i nedelje.

wizz-air-2-680x365

Za razliku od dosadašnjeg rasporeda, kada avioni ka Švedskoj i Švajcarskoj lete u različitim danima, šarene letelice mađarskog avio-prevoznika sledeće sezone leteće do oba evropska grada u istom danu.

Kako kažu u ovoj kompaniji, raspored letenja sa niškog aerodroma je tako urađen iz operativnih razloga.

Raspored letova je napravljen na osnovu operacionih faktora, slobodnih mesta, rotacije i raspoloživosti letelica, tako da su, u trenutnom rasporedu, dati dani bili slobodni za oba leta – poručuju iz Wizz Air-a.

Na niškom Aerodromu kažu da najavljena kupovina karata za narednu letnju sezonu znači da su ispunjena očekivanja mađarske avio-kompanije.

Nastavak saradnje sa avio-kompanijom je od velikog značaja za naš aerodrom, ali i od značaja za razvoj južne i istočne regije Srbije – piše u saopštenju Aerodroma.

S obzirom na činjenicu da će doći do promene u redu letenja tokom 2016. godine, putnici će biti krajem marta biti u prilici da odu do Malmea ili Bazela na dan ili dva, jer će se završetak aktuelnog rasporeda poklopiti sa novim redom letenja.

wizzair 1

U planu i nove rute

Iz “Wizz Air”-a najavljuju porast broja linija sa onih aerodroma koji nude nisku cenu areodromske takse, kakav je i niški Aerodrom “Konstantin veliki”.

Što se tiče novih ruta, pričamo sa mnogim aerodromima u vezi mogućeg proširenja pošto ćemo nastaviti da se širimo na aerodrome koji nude niske cene. Kada budemo imali novosti, objavićemo ih u dogledno vreme – ističu u “Wizz Air”-u.

Prema podacima sa sajta ove kompanije u letnjem redu letenja početna cena avio-karte do Malmea iznosi 2.299 dinara, dok se do Bazela može naći po početnoj ceni od 3.399 dinara.

Podsetimo, “Wizz Air” je od 15. septembra smanjio broj letova ka Malmeu sa 3 na 2 leta nedeljno i nastaviće da leti i tokom zimskog reda letenja do 26. marta naredne godine i to za Bazel ponedeljkom i petkom, i za Malme utorkom i subotom.

 

Izvor: juznevesti.com