Share
Konji “divljali” Bulevarom Nikole Tesle u Nišu

Konji “divljali” Bulevarom Nikole Tesle u Nišu

Vozačima i pešacima, večeras oko 22:00h na Bulevaru Nikole Tesle ozbiljna bezbednosna pretnja bili su odbegli konji.

Zoo-planet-akcija-spasavanja-konja
Zoo planet

U ovim trenucima akcija hvatanja konja se privodi kraju, a koju sprovode volonteri Udruženja Zoo Planet. Kako kažu za naš portal, već nekoliko puta dobijaju pozive građana koji su zaprepašćeni prozorima uplašenih konja na kolovozu, gde se inače brzo vozi.

Akcija-spasavanja-konja
Zoo planet

Pretpostavlja se da je reč o životinjama koje na neadekvatan način čuvaju Romi u niškom naselju Beograd mala.

Zoo-planet-akcija-spasavanja-konja
Zoo plenet

Podsetimo, ovo nije prvi put da konji slobodno šetaju urbanim ulicama gradom u potrazi za hranom. Prošle godine stanovnici Apelovca su viđali konje u svom naselju na prometnim ulicama, jer su ih vlasnici, kako je kasnije utvrđeno, namerno puštali da lutaju.

Konji na ulicama u Medoševcu, avgust 2013.

U naselju Medoševac u Nišu, isti prizor viđa se već godinama. Zbog toga su volonteri Udruženja “Zoo planet” više puta reagovali i zajedno sa policijom zbrinjavali konje.


Iako zabranjene, konjske zaprege nisu retkost ni u strogom centru Niša.  21. jula tekuće godine je sve prolaznike koji su se zatekli na Tvrđavskom mostu i kod Gradske kuće iznenadio konj koji je slobodno šetao Ulicom 7. juli.

Bez sedla, samo sa ularom na glavi, konj je lagano prešao Tvrđavski most i skrenuo ka Gradskoj kući.

konj gradska skupstina nis Odbegli konj u ulici 7. juli

Prolaznici su zastajali i sa čuđenjem gledali, poneki i fotografisali životinju koja se kretala uz trotoar i nije ometala saobraćaj.

Konj je svoju popodnevnu šetnju nastavio Ulicom 7. juli, a ne zna se koja mu je bila krajnja destinacija, iako su Nišlije u prolazu pitale “da neće možda u Gradsku kuću”.

 

 

Izvor: novinarionline.com / juznevesti.com