Share
Druženje sa životinjima u parku Sveti Sava u Nišu

Druženje sa životinjima u parku Sveti Sava u Nišu

Povodom 4. oktobra Svetskog dana zaštite životinja udruženje Zoo planet u parku Svetog Save od 12:00h – 15:00h organizuje druženje sa životinjama, rekreativno jahanje poni konja, kao i edukativne i kreativne aktivnosti.

Posetioce akcije dočekaće poni konjići Paki i Mica spremni da decu prošetaju kroz park. Pored njih, očekuju vas i kraljevski ljubimac kozica Miljana i feretka Luka, kažu u udruženju Zoo planet.

Konji

Cilj obeležavanja Svetskog dana životinja jeste da se ukaže na nepravde koje ljudi nanose životinjskom svetu, kao i da podstakne državne organe na dosledno sprovođenje zakonskih propisa koji se odnose na dobrobit životinja.

Prema podacima različitih svetskih organizacija, svaki dan izumre od 50 do 150 vrsta životinja, za šta je krivac prvenstveno čovek. Najveću pretnju životinjama predstavlja direktno uništavanje njihovih staništa.

Zoo planet

Poslednji slučaj o neadekvatnoj brigi životinja u Nišu je zabeležen 30. septembra na Bulevaru Nikola Tesla. Kako smo izveštavali, stanovnici ovog dela Niša i susednog naselja 12. februar primetili su konje koji bez prisustva vlasnika šetaju ulicama i trotoarima, istrčavaju na kolovoz, čime je bila ugrožena bezbednost vozača, pešaka ali i samih konja. Prvi u pomoć pritekli su volonteri Zoo planeta koji inače ne reaguju prvi put u zbrinjavanju napuštenih, odbeglih ili neadekvatno čuvanih životinja u Nišu.

 

Izvor: novinarionline.com