Share
Horoskop DA ili NE? Zašto je astrologija astrolAgija?

Horoskop DA ili NE? Zašto je astrologija astrolAgija?

Da li ima smisla čitati ili verovati u horoskop odgovoriće prof. dr Dragan Gajić, redovni profesor PMF-a u Nišu, 7. oktobra u 18:00h u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“.

narodna biblioteka stevan sremac nis 1

Profesor Gajić će na predavanju govoriti o razlozima zbog kojih se astrologija ne može tretirati kao nauka i zbog čega su njena predviđanja jedna od najvećih obmana u istoriji civilazacije. Biće reči i o društvenom kontekstu zbog kojeg astrologija u savremenom svetu opstaje i pored naučnih argumenata koji je diskredituju.

Predavanje organizuje Astronomsko društvo „Alfa“ uz podršku Centra za promociju nauke Beograd i Narodne biblioteke.Predavanje Zašto je astrologija astrolAgijaProf. dr Dragan Gajić, redovni profesor na Departmanu za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu. Magistrirao je i doktorirao na Fizičkom fakultetu u Beogradu, u oblasti teorijske fizike plazme. Njegov pionirski rad u ovoj oblasti doprineo je da se, uz pomoć Astronomskog društva ”Alfa”, ostvari svestrana i plodna saradnja sa drugim srodnim organizacijama u zemlji i inostranstvu. Zahvaljujući njegovom angažovanju i radu njegovih saradnika, kao deo Laboratorije za astrofiziku, na Prirodno – matematičkom fakultetu je formirana je Astronomska opservatorija. Time su Prirodno-matematički fakultet i Univerzitet u Nišu postali značajan i nezaobilazan centar astronomije u Srbiji.

 

Izvor: novinarionline.com