Share
Policija i inspekcija “pretresali” Niš

Policija i inspekcija “pretresali” Niš

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su u saradnji sa Poreskom upravom i Turističkom inspekcijom, u toku vikenda, sproveli akciju na suzbijanju svih vidova kriminaliteta na području Niša i Aleksinca i tom prilikom kontrolisali 1439 lica, legitimisali 704 lica, izvršili kontrolu 333 putničkih motornih vozila i 126 ugostiteljskih objekata. Policija je pronašla jednu osobu za kojom je bila raspisana potraga.

100_9003

Policija će podneti Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu osam krivičnih prijava protiv odgovornih lica ugostiteljskih objekata jer nisu prijavili radnike.

Pretresom jednog automobila policija je kod suvozača pronašla izvesnu količinu marihuane zbog čega će protiv osumnjičenog biti podneta krivična prijava.

Policija je podnela deset prekršajnih prijava protiv osoba koji nisu imale ličnu kartu i jednu krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog sumnje da je izvršio krivično delo ometanje ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanje javnog reda i mira.

U toku akcije, policija je alkotestirala 1455 vozača i zbog vožnje pod dejstvom alkohola na trežnjenju zadržala šest vozača.

U cilju povećanja bezbednosti građana pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu nastaviće sa sprovođenjem koordiniranih akcija na području Policijske uprave Niš.

 

Foto: M.B.

Izvor: niskevesti.rs