Share
Premijera u niškom Simfonijskom orkestru

Premijera u niškom Simfonijskom orkestru

Niški simfonijski orkestar nastupiće sa pijanistkinjom Laurom Dianom Noćiero, a pod dirigentskom palicom Luke Teste, u četvrtak 8. oktobra od 20:00h u sali orkestra. Na programu ovog premijernog koncerta biće dela Martučija, Griga i Bramsa.

simfonijski orkestar Nis

Italijanska pijanistkinja Laura Diana Noćiero intenzivno učestvuje kao solista sa raznim ansamblima i nastupa kao gost u nacionalnim orkestrima i filharmonijama na Malti, Britaniji, Rumuniji, Bugarskoj i drugim zemljama. Ima turneje širom Francuske, Španije, Nemačke, Grčke, Turske, Bugarske, Malte, Ukrajine, Makedonije.

Italijanska pijanistkinja Laura Diana Noćiero
Italijanska pijanistkinja Laura Diana Noćiero

Luka Testa je italijanski dirigent koji je iskustvo u dirigovanju počeo da stiče već u 14. godini vodeći nekoliko orkestara i horova u Italiji i inostranstvu. Radeći sa uglednim maestrima specijalizovao se u oblasti italijanske opere i orkestarskog dirigovanja. Karijeru razvija i u mnogim pozorišnim kućama u domovini i inostranstvu.

Italijanski dirigent Luka Testa
Italijanski dirigent Luka Testa

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Simfonijskog orkestra, po ceni od 530 dinara i 280 dinara za đake, studente i penzionere.

 

Izvor: novinarionline.com