Share
Saznajte koliko seksualnog iskustva je previše za ženu

Saznajte koliko seksualnog iskustva je previše za ženu

Da li se za jednu ženu može reći da je “laka” ako je spavala s pet, deset, 15 ili više ljubavnika? Ako se jači pol pita, njima zaista nije svejedno koliko ih je bilo.

devojka-na-krevetu

Od pamtiveka je ženska čednost bila na ceni, ali su se sa dolaskom seksualne revolucije i jačanja rodne ravnopravnosti stvari značajno promenile, pa više niko ne očekuje da će devojka nevina ući u brak. Ipak, nije sve tako ružičasto.

Poražavajuće je to što ni dan danas oko 95 odsto žena koje su spavale sa više od 20 muškaraca ne mogu da nađu muža. Zato se u savremeno vreme nameće novo-staro pitanje – koliko smo još uvijek zapravo staromodni, konzervativni i puni predrasuda?

Nedavna istraživanja u Kanadi pokazala su da trećina od 7.656 muškaraca ženu smatra promiskuitetnom ako je spavala sa 20 ili više partnera, dok 41 odsto povlači granicu već kod brojke 10.

Zato, mnoge žene su primorane da lažu o stvarnom broju partnera i seksualnom iskustvu koje su stekle, samo da ih ne bi proglasili da su ovakve ili onakve.

Seksualni terapeut Logan Levkov smatra da se protiv ove predrasude treba boriti i da broj ljubavnika ne određuje ženu kao osobu.

On navodi da se važnost broja počela pridavati osamdesetih godina prošlog veka, jer su tada započinjali trendovi slobodne ljubavi, prenosi PortalOko.

“U tadašnje vreme brojka 20 je bila zaista visoka, ali danas se čak može smatrati osrednjom s obzirom da brakovi i veze ponekad traju jako kratko, a granica godina stupanja u brak je sve viša. S druge strane, muškarci svoj broj lažiraju i govore da su spavali s duplo više žena nego što u stvarnosti jesu”, kaže Levkov i dodaje da u seksu ne postoji normalno, odnosno granice koje su širem društvu uvek prihvatljive.

“Zato mislim da se ne bi trebalo zamarati brojkama, zbog ograničenja koja postavljaju nekakvi društveni standardi. Kultura društva je takva da svoje nesigurnosti ljudi hrane kroz ispravno ponašanje zadato društvenim normama, a to može dovesti do nepotrebnih neprijatnosti i predrasuda prema ženama po pitanju broja seksualnih partnera koje su imale”, ističe terapeut.

 

Autor: N.N.

Izvor: Super žena / nezavisne.com