Share
Uskoro novi bild za mobilni Windows 10

Uskoro novi bild za mobilni Windows 10

Kompanija Majkrosoft nastavlja da unapređuje svoju mobilnu tehnologiju. Korisnici mobilnih uređaja ove kompanije uskoro će moći da koriste Windows 10, jer bi njegov zvanični izlazak, kako se pretpostavlja, mogao da usledi za mesec dana.

windows-10

Tehnološki gigant već radi na unapređenju platforme i insajderima šalje test bildove za novi operativni sistem. Uoči velikog događaja na kojem bi Majkrosoft trebalo da predstavi novu liniju lumia telefona i surfejs tableta, stigla je i nezvanična potvrda da bi novi bild 10559 mogao insajderima da bude dostupan već naredne nedelje. Gejb Aug, šef insajder tima Majkrosofta, na svom Tviter profilu napisao je: 10559 je sada u unutrašnjem prstenu. To znači da je bild kandidat za objavljivanje i mogao bi da bude dostupan insajderima već kroz nedelju dana.

Sličnu strategiju kompanija je imala i uoči objavljivanja Windows 10 sistema za desktop računare. Tada je u kratkom vremenskom intervalu proizvedeno mnogo bildova kako bi se softver što više ispitao i uklonili bagovi koji bi mogli da utiču na konačni proizvod koji će se naći u prodaji.

Majkrosoft je ušao na tržište mobilnih uređaja kada je 2014. godine zvanično od Nokie otkupio sve linije mobilnih uređaja. Ta akvizicija koštala je američku firmu 7.17 milijardi dolara. Bivši direktor Nokie i mnogi zaposleni prešli su u Majkrosoft kako bi nastavili da rade na novim mobilnim uređajima koji su izlazili pod okriljem te firme.

 

Izvori: windowscentral.com / b92.net