Share
Niste imali pojma da ovih 9 stvari možete da uradite sa Facebook Messengerom

Niste imali pojma da ovih 9 stvari možete da uradite sa Facebook Messengerom

Broj pregleda video snimka na Fejsbuku je poznata funkcija, ali pojedini korisnici sada su u mogućnosti da vide istu stvar za svoje postove.

Facebook-Messenger 1
Od kada je Facebook odvojio čet u posebnu aplikaciju pod nazivom Facebook Messenger, ovaj segment popularne društvene mreže dobio je brojne nove mogućnosti za koje mnogi korisnici ne znaju. U nastavku vam otkrivamo devet stvari koje sigurno niste znali da možete da uradite sa aplikacijom koju koristi više od 700 miliona ljudi širom sveta.

BESPLATNI POZIVI I VIDEO-POZIVI PUTEM INTERNETA

Foto: Facebook

Facebook Messenger već neko vreme nudi mogućnost besplatnih poziva i video-poziva putem interneta, što znači da se sa prijateljima koji žive u inostranstvu možete videti kad god želite. Jedino što je potrebno jeste da i taj prijatelj ima instaliranu ovu aplikaciju.

Opcija za pozive nalazi se u gornjem desnu uglu četa.

ŠALJITE NOVAC PRIJATELJIMA

Foto: Facebook

Facebook u određenim državama omogućava i slanje novca prijateljima putem Messenger aplikacije. Za izvršenje svake transakcije neophodno je nekoliko dana, a Facebook ne naplaćuje proviziju. Nažalost, ova opcija još uvek nije dostupna u Srbiji.

KOMUNICIRAJTE SA BRENDOVIMA

Foto: Facebook

Facebook je sklopio partnerstvo sa nekoliko prodajnih lanaca kako bi omogućio korisničku podršku i putem Facebook Messengera. Ovo će korisnicima omogućiti da komuniciraju sa kompanijama isto kao da se dopisuju sa prijateljima.

Kada se nešto kupi putem interneta, a u porudžbini se nalazi link ka vašem Facebook nalogu, na Messenger će stići detalji pošiljke, kao i sve dodatne informacije.

DELJENJE LOKACIJE

Foto: Facebook

Kada se dopisujete sa nekim, kliknite na tri tačkice u donjem desnom uglu, a zatim odaberite opciju “Location” (lokacija). Ova opcija će vam omogućiti da sa prijateljem podelite vašu tačnu lokaciju, ili lokaciju mesta na kojem želite da se nađete.

KORISTITE DRUGE APLIKACIJE NAPRAVLJENE ZA FACEBOOK MESSENGER

Foto: Facebook

Na Facebook Messenger je moguće dodati nove aplikacije koje su dizajnirane baš za njega. Tako je na primer moguće slati gifove putem Giphy aplikacije, igrati igrice, ali i raditi još mnogo drugih stvari. Više aplikacija za Facebook Messenger možete pronaći klikom na ikonicu tri tačkice koja se nalazi u donjem desnom uglu.

KORISTITE MESSENGER I PREKO KOMPJUTERA

Printskrin: messenger.com

Ukoliko sedite za računarom, mnogo je lakše koristiti Messenger preko njega. Dovoljno je da se sa sopstvenim Facebook nalogom ulogujete na messenger.com.

 UTIŠAJTE CHAT

Ako vam neko non-stop dosađuje na četu i telefon vam konstantno pišti i iskaču vam notifikacije, tu konverzaciju vrlo lako možete utišati (mute). Dovoljno je da se klikne na ime osobe u četu, a zatim da se odabere “notifications” (notifikacije) meni. U tom meniju je moguće utišati čet na određeno vreme ili zauvek.

ORGANIZUJTE GRUPNE PORUKE

Foto: Facebook

Deo Messengera koji verovatno ne koristite su grupe (Groups). Međutim, ukoliko imate gomilu četova sa različitim grupama ljudi, u ovom tabu je moguće organizovati ih kako god vi želite.

FACEBOOK SPREMA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU M ZA MESSENGER

Foto: Facebook

Facebook trenutno radi na virtuelnoj asistenkinji pod nazivom M. Ona će biti moćnija i od Siri, jer će korisnici moći da rezervišu restorane, avionske karte, odmore, kao i da kupuju stvari direktno sa Amazona.

Trenutno je ova opcija dostupna malom broju korisnika u oblasti San Franciska, a ona se razlikuje od ostalih po tome što će iza mnogih njenih funkcija raditi pravi ljudi.

 

Izvor: telegraf.rs /  techinsider.io