-
Kako izgleda rad lekara u noćnoj smeni tokom pandemije? - 12 minuta pre
-
Zašto žene vole direktne muškarce - 10 sata pre
-
Novi Land Rover Defender 90 je stigao! - 27/02/2021
-
Korisna pomoć u nevolji: Kako da pomoću pametnog telefona locirate nestalu osobu? - 27/02/2021
-
Nije u pitanju samo mit: Ljubav na prvi pogled je moguća - 27/02/2021
-
Novi ovlašćeni Jaguar Land Rover centar u Čačku - 27/02/2021
-
Šta raditi kada vam automobil stane na putu? - 27/02/2021
-
Pas često stavlja šapu na vas? Evo šta time želi da vam poruči - 25/02/2021
-
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 25. februara do 3. marta - 25/02/2021
-
Tematska dijaloška platforma istakla značaj medijske i informacione pismenosti u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori - 25/02/2021
DIJETA Dobrim bakterijama otopite salo
Namirnicama koje ubrzavaju varenje razgrađuju se masne naslage i skidaju kilogrami. Cilj programa je da se ubrza rad sistema organa za varenje, tako što će dobre bakterije iz crevne flore podstaći lučenje enzima.
Za one koji imaju nešto više masnih naslaga, preporučuje se dijeta od pet dana, pomoću koje mogu da se skinu suvišni kilogrami i zadržati dobra psiho-fizička kondicija.
Zbog stresa i nepravilne ishrane loše bakterije crevne flore nadjačavaju dobre i tako zaustavljaju ili usporavaju proizvodnju enzima koji su neophodni za varenje.
Problemi s organima za varenje dovode i do nagomilavanja toksina, a organizam traži alternativne načine da ih se oslobodi, pa ih skladišti zajedno sa masnim naslagama, najčešće u predelu stomaka.
Ova dijate eliminite takve negativne efekte. Sastojci koji se koriste pažljivo su probrani tako da omoguće da se ovaj proces okrene. Svaki sastojak je tu da poveća broj dobrih bakterija i pokrene proizvodnju enzima koji će razgraditi toksine i masne naslage.
Cilj programa je da se ubrza rad sistema organa za varenje, tako što će se potpomoći dobre bakterije iz crevne flore i pospešiti lučenje enzima. Upravo ove dve stvari su glavni razlozi zbog kojih organizam taloži masne naslage.
PRIMER JELOVNIKA
PRVI DAN
DORUČAK
1/2 grejpfruta, pola šolje pšeničnih pahuljica ili kuvanog žita uz 30 ml obranog mleka
RUČAK
Velika porcija salate začinjene kafenom kašičicom maslinovog ulja i supenom kašikom sirćeta ili limunovog soka, jedno tvrdo kuvano jaje bez žumanceta i 30 ml jogurta
VEČERA
80 g barene piletine 1/2 šolje kuvanog pirinča
UŽINA
Bela kafa
DRUGI DAN
DORUČAK
mandarina ili breskva (ili neko drugo sezonsko voće), pola šolje
pšeničnih pahuljica sa 15 ml jogurta
RUČAK
šolja supe od povrća, sendvič napravljen od jedne šnite hleba, salate po želji i parčeta mladog kravljeg sira. Uz to popiti 30 ml obranog mleka
VEČERA
80 g piletine pečene u rerni ili barene, 1/2 šolje kuvanog pirinča (bez ulja), pola šolje kuvane boranije (bez ulja), salata začinjena kašičicom maslinovog ulja i limunovog soka
UŽINA
Jedna kruška
TREĆI DAN
DORUČAK
Pomešajte 30 ml obranog mleka sa pola banane i 2 kašike pšeničnih klica.
RUČAK
Zelena salata izmešana sa pola šolje gnječenog mladog kravljeg sira, dva parčeta hleba i 17 zrna grožđa
VEČERA
Pola šolje krompir pirea napravljenog bez masnoće, pola šolje kuvane šargarepe, pola šolje kuvanog graška (sve bez ulja)
UŽINA
šolja mleka ili bele kafe bez šećera
ČETVRTI DAN
DORUČAK
Pola šolje mešanih pahuljica kuvanih u 30 ml obranog mleka, pola šolje soka od cvekle bez šećera
RUČAK
Sendvič napravljen od tunjevine, dva parčeta crnog hleba, luka, zelene salate i paradajza
VEČERA
80 g piletine barene ili pečene u rerni i pola šolje makarona kuvanih bez ulja
UŽINA
15 ml obranog mleka
PETI DAN
DORUČAK
15 mg svežeg soka od pomorandže, omlet napravljen od jednog celog jajeta, dva belanceta, brokolija i malo mladog sira
RUČAK
Velika salata izmešana sa 80 g pečene piletine iseckane na kriške, začinjena kafenom kašičicom maslinovog ulja i kašikom sirćeta ili limunovog soka
VEČERA
Jedna šolja testenine napravljene sa pireom od paradajza i pečurkama, paprikom i lukom, parče hleba i kuvanog brokolija, ili nekog drugog povrća, sve kuvano na vodi bez ulja
UŽINA
30 ml obranog mleka, jedna jabuka
Izvor: novosti.rs