Share
Šumanova dela sutra na niškom Fakultetu umetnosti

Šumanova dela sutra na niškom Fakultetu umetnosti

Klavirskim resitalom pijaniste Andrije Mamutovića, asistenta na Fakultetu umetnosti u Nišu, u utorak 20. oktobra 2015. godine nastavlja se Koncertna sezona FU 2015.

Andrija Mamutovic

Na programu su dela Roberta Šumana (1810 – 1856). Koncert u sali Fakulteta umetnosti u ul. Knjaževačka 2a počinje u 20:00h. Ulaz je slobodan.

Biografija Andrije Mamutovića (1990)

Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u klasi prof. Borivoja Mladenovića. U toku školovanja je osvojio veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima od kojih su najznačajnije: I nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu, I nagrada na republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije u Beogradu, I nagrada na takmičenju mladih pijanista u Šapcu, ll nagrada na međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Kragujevcu 2005. godine.

Dobitnik je nagrade “Constantinus”, koja se dodeljuje najboljem mladom umetniku Srbije do osamnaest godina starosti. Osnovne i master akademske studije je završio na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara.

Tokom studiranja je učestvovao na takmičenju mladih pijanista u Nišu (I nagrada), takmičenju “Chopin in memoriam” u Varni (IV nagrada), takmičenju “Ohriski biseri” (I nagrada), Međunarodnom takmičenju mladih pijanista ,,Davorin Jenko“ 2014. (I nagrada), Takmičenju mladih pijanista u Šabcu 2014. (I nagrada).

Zahvaljući nagradi sa Ohrida, dobio je članstvo u organizaciji EMCY koja se bavi promocijom mladih umetnika koji su dobitnici nagrada na međunarodnim takmičenjima. Bio je polaznik majstorskih kurseva prof. Borisa Kraljevića, Miloša Mihajlovića i Jurija Kota.

Nastupao je u više gradova Srbije (posebno se izdvajaju tri koncerta održana u galeriji SANU), Makedoniji (Štip, Bitolj, Ohrid, Skoplje), Bugarskoj (Sofija, Varna), Grčkoj (Volos, Atina), i na festivalima Nimus, Constantinus, Evmelia. Svirao je sa Niškim simfonijskim orkestrom.

Dobitnik je Constantinove stipendije i nagrade Fakulteta umetnosti u Nišu za najboljeg studenta muzičkog odseka, kao i diplome fondacije “Zografski” za izvođenje svite za klavir kompozitora Tomislava Zografskog. Trenutno je student I godine doktorskih studija na Fakultetu Muzičke Umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Aleksandra Serdara.

 

Izvor: novinarionline.com