Share
Dobra hrana za dobar seks

Dobra hrana za dobar seks

Hrana kao najmoćniji afrodizijak. Bogatsvo i sklad ukusa za dobru zabavu u krevetu!

par u krevetu

Možda se pitate da li zaista ono što jedemo ima imalo veze sa kvalitetom seksualnog života. I nema preterano, mislimo. Međutim, naučnici i poznavaoci ljudskog tela, hormona i organizma tvrde da i te kako ima. Oni savetuju da izbegavamo teške obroke uoči seksa, jer će nas usporiti i uspavati, te učiniti da se osećamo “teškim”.

A ističu i da se određene namirnice uz seksi donji veš, lepu atmosferu, dobru muziku i vino, ubrajaju u najmoćnije afrodizijake. Da li ćete u to verovati, te svoju kuhinju obogatiti upravo time, na vama je. A mi vam donosimo listu namirinica za koje kažu seks dižu na viši nivo:

1. Ostrige: Obiluju cinkom koji znatno povećava libido i nivo testosterona, što je kluč izdržljivosti i seksualne energije. Cinkom su bogati i spanać, bundeva, rakovi, crna čokolada i kikiriki.

2. Avokado i paradajz: Avokado neverovatno povećava seksualnu želju i kod muškaraca i kod žena, a verovali ili ne drevne Maje zvali su ga “drvo testisa”. Paradajz sadrži likopen, koji je veoma koristan za zdravu prostatu.

3. Mango i breskve: Breskve su prepune vitamina C koji dovodi do povećanja spermatozoida, dok mango obiluje vitaminom E koji je takođe važan za izdržljivost.

4. Bobičasto voće i šlag: Ne samo što je preukusno, i što nas ova poslastica sve obara sa nogu, već i poboljšava cirkulaciju i smanjuje holesterol što dovodi do većeg protoka krvi, što dalje prozrukuje veće seksualno uzbuđenje. Tako da nahranite partnera punom činijom borovnica, ribizla, kupina, malina ili grožđa uz porciju šlaga i prepustite se uživanju!

5. Čokolada: Na naše oduševljenje čokolada je u samom vrhu najjačih (i svakako najukusnijih) afrodizijaka!

sex_chocolate

 

 

Izvor: Novosti.rs