Share
Evo šta znači ako redovno šaljete ‘SMAJLIJE’ u porukama

Evo šta znači ako redovno šaljete ‘SMAJLIJE’ u porukama

Ljudi koji prilikom slanja sms poruka koriste emotikone, imaju više seksa od onih koji ih ne koriste, dokazano je najnovijim istraživanjem.

emoticons

Istraživanje sprovedeno na više od 5.600 singl osoba svih uzrasta, različitie etničke pripadnosti i načina života, otkrilo je da osobe koje koriste emotikone u sms porukama imaju seks najmanje jednom mesečno, za razliku od onih koji ih ne koriste.

U proseku, smajli koji namiguje se najviše koristi. Međutim, muškarci su ti koji svoje poruke „začine“ smajlijem koji šalje poljubac ili ima srca na očima, dok žene najradije koriste obične.

emotikon 01

Prema rečima dr Helen Fisher, emotikoni su popularni samo zato što poboljšavaju komunikaciju jer se pomoću njih naglašavaju emocije. „Tehnologija menja načine na koje komuniciramo, a takođe može da promijeni i način na koji doživljavamo romansu“, rekla je Helen.

Smiley-face

Oko 50 odsto muškaraca i žena se slaže da emotikoni predstavljaju odraz nečije ličnosti, a 35 odsto smatra da je pomoću njih ispoljavanje emocija mnogo lakše. Helen je naglasila i to da žene koje koriste smajlije povezane sa poljupcima, lakše doživljavaju orgazam.

Veza između emotikona i seksa se pokazala korisnom za muškarce i žene u dvadesetim, tridesetim i četrdesetim godinama, i što više koriste razne emotikone, seksualni život im je aktivniji.

heart-smiley

 

Media Press