Share
Šta jesti posle treninga?

Šta jesti posle treninga?

Kada trenirate, nije svejedno šta ćete nakon treninga pojesti…

foto: thinkstock

 

Nakon treninga, pogotovo ako je bio jačeg inteziteta, mnogi ljudi ogladne i spremaju svakakvu hranu da bi suzbili glad. Međutim, treba povesti računa o namirnicama koje ćemo uneti u organizam nakon završenog treninga, jer nam se onda sav trud uopšte ne isplati, pogotovo ako želimo da izgubimo suvišne kilograme.

Posle treninga, najbolje bi bilo da sačekate jedan do dva sata pre nego što krenete da pojedete nešto, kako bi organizam još malo trošio zalihe masnoće. Za to vreme, naravno da možete piti vodu i to u velikim količinama jer je ona najzdravija, a i malo ćete pobediti glad.

Kada završite sa napornim treningom, vašem telu su potrebne belančevine kako bi se obnovila mišićna vlakna, koja su pokidana tokom treninga. Zato je kao obrok najidealniji neki dijetalni proteinski proizvod.

Šta da jedete nakon treninga?

Možete spremiti omlet od belanaca, skuvati belo meso, skuvati lignje, posni sir ili skuvati (ili ispeći na roštilju) filete od bilo koje vrste bele ribe. Takođe je jako bitno da uz obrok imate i salatu – od paradajza, krastavaca, kupusa, paprike, rotkvice, sa lukom i zelenu salatu. Sve dolazi u obzir.

Ako ipak ne možete izdržati da ne jedete posle treninga:

1. Pijte što više tečnosti, naročito vode, ali možete popiti i šolju zelenog čaja ili kakaa bez šećera;
2. Možete popiti do pola litra nemasnog kefira;
3. Pojedite jabuku.

Ako imate treninge kasno uveče:

… I nakon njih idete, posle tuširanja, na spavanje, jedite isključivo belančevine u malim količinama, npr. 100 – 150 grama nemasnog sira ili pojedite jedno jaje.

 

Foto: thinkstock

Izvor: zenskimagazin