Share
Čarolija svetla: Monitor koji se prilagođava raspoloženju

Čarolija svetla: Monitor koji se prilagođava raspoloženju

● 27-inčni Moda monitor s Ambiglow Plus Base kreira savršen doživljaj ambijentalne rasvete

● Brilijantni AH IPS vizuali sa živim bojama i Full HD-om

● SmartImage osigurava lako podešavanje slike

MMD, vodeća tehnološka kompanija i licencirani brend partner za Philips monitore, najavljuje novi 27-inčni monitor u Moda dizajnu koji dolazi s Ambiglow Plus Base. Ambiglow Plus tehnologija stvara krug svetlosti na postolju i oko njega koje se usklađuje sa slikom na monitoru kako bi se osiguralo izuzetno iskustvo gledanja. Jedinstveni ugođaj za korisnike omogućava svetlost koja može ostati uključena i kada se monitor isključi tako da korisnici nesmetano mogu podesiti njenu boju i jačinu osvetljenja. Kada se tome doda i AH-IPSširoka slika koja je jednako zadivljujuća kao i sam dizajn, korisnici mogu očekivati mnogo više od sive svakodnevice.

Izuzetno osvetljenje s Ambiglow Plus Base

Ambiglow Plus baza prilagođava osvetljenje prema raspoloženju i prigodi. Korisnici mogu podesiti boje koje odgovaraju njihovim željama, na primer energično plavu za jutro, topli odsjaj za veče ili čarobni ambijent za noć.

Novi Philipsov monitor ima rešenje i za neodlučne jer omogućava promenu svetla kroz ceo spektar boja. Sa opcijom podešavanja vremena, Ambiglow baza se ujedno može automatski uključiti za dobrodošlicu ili za buđenje kao i ugasiti tokom noći.

Uzimajući u obzir njegove napredne karakteristike, Ambiglow Plus mnogo je više od doterane lampe. Tome ide u prilog mogućnost ručnog podešavanja boje prema slici na ekranu. Objašnjavajući ovu tehnologiju, Artem Khomenko, Product Manager za Philipsove monitore EMEA u MDD-u, ističe: „Brzi procesor u Ambiglow Plus Base analizira dolaznu sliku i u trenu podešava boju i jačinu svetla. Rezultat je zadivljujuć i pruža jedinstveno iskustvo gledanja koje pomera granice boja izvan samog monitora.“

Dizajn koji osvaja nagrade

27-inčni Moda monitor s Ambiglow Plus bazom dobio je 2015. Computex d&i nagradu za svoju jedinstvenu kombinaciju dizajna i iskustva korisnika. Stavljajući u prvi plan sofisticiranu eleganciju za razliku od nametljivog izgleda, Moda dizajn pre nadopunjuje nego dominira poslovnim ili privatnim prostorom. Sa svojim sveobuhvatnim dizajnom od 360 stepeni, monitor izgleda jednako dobro iz svih uglova bilo da je uključen ili isključen. Staklo od ivice do ivice i uzak okvir od samo 3.5 mm u odnosu na standardnih 15 mm, omogućava besprekoran izgled i minimalno ometanje tokom rada na računaru.

„D&i nagrada je veliko priznanje za ovaj monitor“, ističe Artem Khomenko. „Da bi se dobila jedna takva prestižna nagrada, proizvodi moraju zadovoljavati stroge kriterijume u inovacijima, kreativnosti, izradi i izboru materijala. Mi smo prezadovoljni time što je naš novi monitor ostavio tako pozitivan utisak na stručni žiri.“

Bolja slika za bolju produktivnost

Zadivljujuć dizajn odgovara inovativnim karakteristikama ovog monitora. Full HD osigurava vrlo oštre slike, a AH-IPS LCD tehnologija daje monitoru ultra široki ugao gledanja sa slikama visokog kontrasta čak i na spoljnim uglovima. Uz Flicker-Freetehnologiju, monitor eliminiše efekt titranja, koji, iako često neprimetan, ima negativni efekat na zdravlje očiju i produktivnost. Na osnovu toga, može se reći da je ovaj monitor čvrst kao stena kada se radi o produkciji raznih sadržaja.

Jednostavno do jedinstvenog iskustva

Ambiglow Plus Base uključuje intuitivnu dodirnu traku koja omogućava velik izbor načina rada i boja sa lako pamtljivim dodirnim i kliznim gestama. Novi monitor takođe se ističe po Philips Smart tehnologiji koja osigurava odlične slike: SmartContrast automatski prilagođava boje i kontroliše intenzitet pozadinskog osvetljenja radi dinamičkog poboljšanja kontrasta te postizanja najboljih digitalnih slika i videozapisa. Pri odabiru ekonomičnog načina rada kontrast se prilagođava zajedno sa pozadinskim osvetljenjem radi postizanja odgovarajućeg prikaza svakodnevnih kancelarijskih aplikacija i manje potrošnje energije.

SmartImage postavka automatski analizira šta korisnik gleda i nudi mu opcije za biranje načina rada prema pojedinoj aplikaciji. SmartResponse od 5 ms automatski ubrzava monitorovo vreme odziva za igrice i vidozapise sa ciljem eliminisanja titranja ili kašnjenja slike kao i „efekta duha“ na ekranu. Sve te mogućnosti Philips je ujedinio kako bi svim korisnicima pružio verne slike koje još više oživljavaju uz Ambiglow Plus Base.

Novi Philipsov monitor bit će dostupan početkom novembra po ceni od:

275C5QHGSW – 389 Eur

Više informacija o Philipsovim monitorima: http://www.philips.hr/c-m-pc/monitori

Autor: ITN Team

Izvor:  itnetwork.rs