Share
U Pivaru vraćeni prvi radnici

U Pivaru vraćeni prvi radnici

Deo remonta proizvodnog pogona piva u Nišu krenuo je juče, kada su u Pivaru vraćeni prvi radnici! Desetak nekadašnjih zaposlenih, juče je ponovo počelo da radi, a već danas je za novog vlasnika stigla još jedna ohrabrujuća vest: niški Privredni sud odbacio je tužbu ,,konkurentske’’kompanije Lus investment, kojom je praktično traženo poništenje kupovine Pivare, tako da u preduzeću Kapitalni projekti sada i formalno, na trenutak mogu da odahnu.

U Pivaru vraćeni prvi radniciDesetak radnika počelo ponovo da radi

Očekuje se nastavak suđenja

Firma Kapitalni projekti je novi vlasnik niškog proizvođača piva i već su najavili da će početkom naredne godine svi oni koji su voleli ukus njihovog pića, moći ponovo da uživaju u njemu. Međutim, još se ne može s preciznošću ništa predviđati jer se pretpostavlja da će ,,slučaj’’ biti nastavljen i u drugo stepenom postupku. Upravo zbog takve situacije, vremenskih rokova za žalbe I slično, najverovatnije će biti pomerani i rokovi za,,izbacivanje’’ prve količine piva iz niških proizvodnih pogona, koji su spominjani u javnosti, pojasnio je direktor Pivare Nikola Karanović.

-Najpre je bila ideja da se prvo niško pivo, posle toliko godina, pojavi na Božić. Bilo bi to I vremenski dobro postignuće a imalo bi i simboliku. Ali, u ovom trenutku ništa precizno ne možemo da najavimo – pojašnjeno je u Pivari.

Okvirno se, za sada, može očekivati da prva količina piva na tržište izađe za četiri i po do pet meseci. Ranije bi trebalo očekivati početak proizvodnje,,Dijana’’sokova, za dva do tri meseca, rečeno je nezvanično.

 

Izvor: novinarionline.com