Share
Takmičenje u besedništvu u Prvoj niškoj gimnaziji

Takmičenje u besedništvu u Prvoj niškoj gimnaziji

Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” tradicionalno u novembru organizuje takmičenje u besedništvu i poziva niške srednjoškolce i studente da prijave svoje besede do 12. novembra. Tema je inspirisana rečima Hermana Hesea “Blagost je jača od strogosti, voda je jača od stene, ljubav je jača od sile”. Takmičenje se održava 20. novembra, uoči Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Gimnazija Stevan Sremac u Nisu

Obeležavanje 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, prilika je za promovisanje mira među ljudima, univerzalnih ljudskih prava i sloboda, ravnopravnosti i tolerancije. Od izuzetnog je značaja da mladi ljudi zastupaju ove vrednosti, a jedan od najvažnijih zadataka škole je da učenicima u tome pomogne. Pored podizanja svesti, cilj takmičenja je i negovanje govorničke veštine mladih ljudi.

Učesnici takmičenja u besedništvu 2014. godine

Učesnici takmičenja u besedništvu 2014. godine

Uz poziv svim učenicima  srednjih škola i studentima Univerziteta da se jave na konkurs pisanom besedom na temu: Blagost je jača od strogosti, voda je jača od stene, ljubav je jača od sile, iz gimnazije poručuju da je tema široko zadata kako bi učesnici promišljali o snazi i izvorima ljubavi, putevima kojima se do nje dolazi i tragovima koje ostavlja, te ispoljili svoju individualnost i slobodu, znanje i kreativnost u zastupanju ideala bratstvai ljubavi među ljudima.

Prijavljeni govor treba da sadrži između 700 i 1000 reči, pri čemu beseda ne sme trajati kraće od 5 ni duže od 7 minuta. Komisija će od svih prijavljenih govora izabrati 15 najboljih, čiji će autori nastupiti u finalu.

“Blagost je jača od strogosti, voda je jača od stene, ljubav je jača od sile” Herman Hese

Finalno takmičenje održaće se u svečanoj sali Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” u petak, 20. novembra  u 14 sati. Troje prvoplasiranih takmičara, koje će izabrati stručni žiri, dobiće prigodne vredne nagrade.

Rok za prijavu govora traje do 12. novembra 2015. godine. Zainteresovani prijavu za takmičenje mogu  poslati poštom ili elektronskim putem.

Takmičenje u besedništvu Prva niška gimnazija “Stevan Sremac” organizuje u saradnji sa GO Medijana.

 

Izvor: radiocity.rs