Share
Trikovi za YouTube

Trikovi za YouTube

Da li ste znali da možete da pauzirate, premotate ili ponovo pustite video-snimak na YouTube-u preko prečica na tastaturi?

Youtube-620x350
Svi vole YouTube, a mnogi korisnici populanog sajta ne znaju za brojne prečice koje on krije. Trikovi koji se nalaze u nastavku radiće na svakom video-snimku koji se nalazi na YouTube-u.

Pritisnite K za pauziranje videa
Mnogi ljudi pritiskaju space dugme kako bi pauzirali video, a ponekad se desi da to samo skroluje stranicu na dolje. Međutim, kada se pritisne K slovo na tastaturi ono će odmah pauzirati, odnosno pustiti video.

Pritisnite M kako biste isključili zvuk
Pomoću ove prečice se više nećete maltretirati da tražite ikonicu zvučnika i mišem smanjujete zvuk. Jednostavno pritisnete M kako biste ga u potpunosti smanjili.

Pritisnite F kako bi se video-snimak prikazao preko celog ekrana
Nema potrebe za dvoklikom na ekranu ili traženje opcije za povećanje prikaza koja se nalazi u donjem desnom uglu videa. Pritiskanje slova F na tastaturi će odmah prikazati video preko celog ekrana.

YouTube

Pritisnite J kako biste vratili video unazad za 10 sekundi
Ukoliko vam je nešto promaklo, ova prečica će vam omogućiti da se brzo vratite na neki od prethodnih kadrova u videu.

Pritisnite strelicu u levo kako biste vratili video unazad za pet sekundi, strelicu u desno ako želite da premotate video unapred za pet sekundi, a L ako želite da snimak premotate za 10 sekundi unapred.

Ako želite da video pustite ponovo nakon što se završio, to možete uraditi pritiskom na nulu (0).

Pritiskanje brojeva od 1 do 9 će bilo koji video podeliti na devet jednakih delova po trajanju, pa u svakom trenutku možete da se prebacite na željeni deo videa.

youtube_3

 

Autor: ITN Team

Izvor: itnetwork.rs