Share

Izgovora nema jer se ulaz u galerije ne naplaćuje

Veliko interesovanje Nišlija za izložbu dela renomiranog grafičara i slikara Miodraga Anđelkovića – Daje. Iskoristite priliku da obiđete jednu od najinteresantnijih niških galerija – Paviljon u Tvrđavi, do 22. novembra. Sve do ovog datuma će izložba biti otvorena, a izgovora nema jer se ulaz u galerije ne naplaćuje…

Paviljon Galerije savremene likovne umetnosti u Nisu Tvrdjava

Jedno od najpoznatijih imena niške likovne scene i svakako jedna od najprijatnijih pojava koju ćete sresti u niškim umetničkim krugovima – Miodrag Daja Anđelković. Jedan od dvojice blizanaca – umetnika koji se bavi i pisanjem. Predstavlja svoje slike ljubiteljima i svim zainteresovanim Nišlijama u Paviljonu Galerije savremene likovne umetnosti na samom početku niške Tvrđave i to postavkom dela u slikarskim tehnikama ulje na platnu, akvarel na slikarskom platnu i sargija, odnosno, radova na akrilno-krednoj podlozi. Izložba obuhvata i standardne tehnike duboke štampe.

Izgovora nema jer se ulaz u galerije ne naplaćuje
Deo postavke; foto: novinarionline

 

– Postavka u celini donosi bogatstvo linije, punoću i transparentnost boje, imaginaciju na izgled apstraknih radova – pojasnila je Sonja Vukašinović, kustoskinja Galerije savremene likovne umetnosti.

Za Anđelkovićev bogati opus još kaže da odiše svežinom i ,,lakoćom koja zrači na njegovim radovima i samo potvrđuje želju za neprekidnim eksperimentisanjem i proučavanjem novih likovnih tehnika’’.

-Podjednako smelo ovaj niški umetnik barata akvarelom, uljanim bojama i mogućnostima koje pruža duboka štampa, a ono što je zajedničko je upravo ta sloboda ekspresivnog poteza, nesputana, laka i zavodljiva – zaključuje kustoskinja Vukašinović.

izgovora nema jer se ulaz u galerije ne naplaćujeMiodrag Daja Anđelković

Daja Anđelković je Akademiju likovnih umetnosti završio u Beogradu u klasi prof.Miodraga Rogića. Postdiplomske studije na istoj Akademiji 1972. godine završava u klasi prof. Boška Karanovića i dobija nagradu za grafiku iz fonda Đorđa Andrejevića Kuna. Aktivno izlaže svih ovih decenija, što u Srbiji, ex-Jugoslaviji, Evropi…

 

Izvor: novinarionline.com