Share
Niš u carstvu mraka i čopora pasa lutalica

Niš u carstvu mraka i čopora pasa lutalica

Pljačkašima u Nišu, ovih dana na ruku ide činjenica da je veći deo grada vrlo često u mraku i da, maltene ne postoji naselje koje nema problem sa uličnom rasvetom. I to ne sa ponekom pregorelom sijalicom ili reflektorom, već sa čitavim kvartovima koji po mraku uteruju strah u kosti. Naročito kada prolaznik zna da živi u carstvu mraka i čopora pasa lutalica…

U carstvu mraka i čopora pasa lutalicaBrigu o javnoj rasveti uskoro preuzima JKP Parking servis?

Dok su Nišlije sve glasnije po pitanju života u mraku ali opet nedovoljno da bi ono što im pripada potražile na ulici, još uvek aktuelno gradsko rukovodstvo najavilo je da će rešiti problem i to već na narednoj sednici lokalne Skupštine, koja se očekuje 12. novembra. Na dnevnom redu bi trebalo da se nađu odluke koje će regulisati koji će sektori iz JKP Gorica, sada zaduženog za javnu rasvetu, preći u nadležnost Mediane, a koji u Parking servis.
Nezvanično se govori da će briga o javnoj rasveti biti dodeljena Javno-komunalnom preduzeću Parking-servis. Nišlije pozdravljaju bilo koje rešenje i s pravom očekuju da će radnici zaduženi za odnošenje tuđe imovine na 4 točka sa javnih mesta nepredviđenih za naplatu parkiranja, biti isto toliko ambiciozni kada uđu u rešavanje problema mraka.

Ne postoji naselje u kojima ih nema

Osim problema sa mračnim ulicama ali i čitavim blokovima bez svetla, Nišlijama dodatni problem predstavljaju čopori pasa lutalica. Takođe, ne postoji naselje u kojima ih nema: od Ledene Stene, Bubnja – gde ni deca, ali i mnogi odrasli ne smeju ispred zgrada oko Sloginog igrališta, preko čitave okoline Starog groblja, Palilule, centralnih ulica, naselja Beogradmala, Komren, Pantelej, celog Somborskog bulevara, Vrežine, Duvaništa i Trošarine…

U carstvu mraka i čopora pasa lutalica

“Šetnja” Voždovom ulicom

Žale se i tužbe protiv Grada podnose stanovnici sa čitave teritorije Niša, a na ime obeštećenja godišnje iz budžeta ode mnogo miliona. Novac, međutim, ne može da izbriše traume, pa zato i ne čudi što stanovnici oko tzv. Sloginog igrališta, gde je do sada bilo više napada i ujeda pasa, u prodavnicu polaze sa motkom u ruci, na koju je, sa obe strane, nataknuto ,,rašlje’’. Na sreću ili, pak, nesreću, u ove delove grada još ne zalaze često komunalni policajci, koji bi im, umesto da rešavaju komunalni problem rasta populacije napuštenih životinja, verovatno pisali kazne za nošenje oštrih predmeta ulicom i izazivanje opšte opasnosti.

PSI LUTALICE NISPsi lutalice ispred Narodnog pozorišta u Nišu

Psi lutalice u Nisu Medicinski fakultetPsi lutalice ispred Medicinskog fakulteta u Nišu

 

Izvor: novinarionline.com