Share
Očekivali smo da pit bul rastrgne zarobljenog jelena ali on je uradio… (VIDEO)

Očekivali smo da pit bul rastrgne zarobljenog jelena ali on je uradio… (VIDEO)

Povređeni jelen slučajno se našao zarobljen u ogradi u Grinvilu, u Južnoj Karolini. Pit bul po imenu Goti, koji je živeo sa druge strane dvorišne ograde izašao je napolje i prišao povređenom jelenu.

Pas-BobiFoto: I.Purić

Kada je Goti shvatio da je jelenu potrebna pomoć, odjurio je u kuću i naterao svoju vlasnicu Loreal da krene za njim i tako je doveo do jelena.

Na veliko iznenađenje gospođe Loreal, Goti je prišao povređenom jelenu koji se ritao od bolova i pokušavao da se izbavi iz ograde. Goti je tada počeo da ga liže i smiruje.

Sve vreme je stajao pored povređene životinje i umirivao je, dok je Loreal otrčala u kuću da zatraži pomoć od organizacije koja zbrinjava divlje životinje.

Kada se Loreal vratila pas je i dalje lizao glavu jelena i pružao mu utehu, a jelen je delovao mnogo smireniji i strpljiviji. Goti mu je lizao glavu i noge, a Loreal je pokušala da ga ispetnja iz zamršene žice.

Očekivala je da će jelen početi da beži kada bude oslobođen, ali to se nije dogodilo!

foto

Divlja i uplašena životinja shvatila je da je u društvu prijatelja! Loreal i Goti krenuli su ka dvorištu a jelen ih je pratio. Tamo je i dočekao volontere rehabilitacionog centra za divlje životinje – odmarajući se sa Gotijem u bašti!

Vlasnica je sve ovo zabeležila kamerom, a kasnije je izjavila da je znala da je njen pas nežan i dobar, ali da je i ona iznenađena njegovim požrtvovanjem i brigom koju je pokazao!

Pit bulovi su psi koje definitivno „bije loš glas“, i to samo zbog toga što su pre stotinu godina odgajani za borbe sa bikovima, a kasnije i sa drugim psima.

Prate ih predrasude da su uglavnom nepoželjni, krvoločni, prirodno zli, agresivni, uvek ljuti i nepodobni za čuvanje. Ipak, ova priča, ali i hiljade sličnih, govore da je reč o lojalnim psima punim ljubavi!

Ukoliko su odgajani adekvatno, njihov temperament nije ništa drugačiji od temperamenta psa bilo koje rase. Da može, povređeni jelen bi vam to isto ispričao…

Video:

 

Izvor: vestinet.rs